ass kzn asmir i jel
Španović i Kolašinac: U Beogradu još više medalja
 
Evropska šampionka u skoku u dalj Ivana Španović i viceprvak u bacanju kugle Asmir Kolašinac istakli su danas da su ponosni što su osvojili medalje na dvoranskom prvenstvu u Pragu i najavili još veći broj medalja za Srbiju na narednom šampionatu u Beogradu.
Španovićeva, koja je u Pragu osvojila prvu zlatnu medalju na prvenstvima Evrope, a ukupno šestu za Srbiju, na konferenciji za medije u prostorijama kompanije Komtrejd rekla je da je ponosna što će titulu braniti u Beogradskoj KOMBANK areni.
-Obećavam da ćemo se spremiti i sigurna sam da ćemo imati „sedmicu“ – poručila je ona.
Kolašinac, koji je srebrom u Pragu kompletirao medalje na šampionatima Starog kontinenenta, pošto je već imao dvoransko zlato i bronzu na otvorenom, zahvalio se na podršci Ministarstvu sporta, OKS, AŠ i svim navijačima koji su ga bodrili.
-Podrška mi mnogo znači, nadam se medalji i za dve godine u Areni.
Trener Goran Obradović ocenio je da je Španovićeva sazrela za velika dela i da se na narednim takmičenjima od nje može očekivati samo napad na najviši plasman.
-Nakon dve bronze i jednog srebra stiglo je i zlato. Svako ima svoj put, nekom je potrebno malo više vremena da sazri i dolazi Ivanino vreme. Ponosan sam kako je odradila postavljeni zadatak – naveo je Obradović.
Optimizim nije krio ni Nikola Tomasović, trener Asmira Kolašinca.
-Verujem da Asmir još nije rekao poslednju reč. Očekujem borbu za medalju i na predstojećem prvenstvu sveta u Pekingu, a potom i na Olimpijskim igrama u Riju – rekao je Tomasović.
Prvi čovek ASS Veselin Jevrosimović čestitao je atletičarima i dodao da je ostvareno nešto što je više od uspeha.
-Pred nama su sada još teži izazovi, završetak atletske dvorane do kraja 2015. i pripreme za šampionat Evrope 2017. godine, čiji smo organizatori – izjavio je Jevrosimović.
Španovićeva i Kolašinac, treneri i delegacija ASS ranije danas imali su prijem kod premijera Srbije Aleksandra Vučića.
Španovićeva je minulog vikenda na dvoranskom prvenstvu Evrope u Pragu osvojila zlatnu medalju u skoku u dalj sa novim nacionalnim rekordom – 6,98 metara, dok je Kolašinac do srebrnog odličja stigao bacivši kuglu 20,90 metara.
Povezana vest:  Ana Subotić završila maraton na 71. mestu