ass_logo_100PRVE OLIMPIJSKE IGRE MLADIH

Treća nada finale Sandre Raičković

 

Drugog dana takmičenja u Moskvi za Srbiju su nastupili Sandra Raičković,Mirjana Ćirović,Marija Vučenović i Sara Savatović u prepodnevnm delu takmičenja, dok su u poslepodnevnom delu takmičili Milena Draguljević,Nenad Jovanović i Emilija Pešić.

U 10:30h na zaletište u troskoku izašla je Sandra Raičković i sa rezultatom 12,29m koje je ostvarila u trećoj seriji, uspela da se kvalifikuje u finale koje je na programu sutra u 16:00h. U isto vreme samo na zaletištu za skok u vis takmičila je Mirjana Ćirović i zauzela deseto mesto u svoj kvalifikacionoj grupi preskočivši 1,65m. Marija Vučenović, osvajač medalje na EYOF-u u bacanju koplja u Moskvi nije uspela da se plasira u finale.Marija je nastupila u drugoj kvalifikacionoj grupi i ostvarila daljinu 43,82m što nije bilo dovoljno za ulazak u finale.

Povezana vest:  De Gras veruje da ima velike šanse da pobedi Bolta

U popodnevnom delu takmičenja Milena Draguljević nastupila je u disciplini bacanje kugle i ostvarila daljinu od 12,25 m. Nenad Jovanović  110m prepone istrčao je za 14,82 sekunde, dok je Emilija Pešić u finalnoj trci na 5.000 m hodanje zauzela je 21 mesto.

-Drugog dana takmičenja na EYOF-u, još jedan od naših favorita nije uspeo da se plasira u finale. Naime Marija Vučenović, koja je na takmičenje stigla sa jednim od najboljih rezultata u bacanju koplja, zbog iznenadnih zdravstvenih problema, u potpunosti je podbacila. I ako je u zagrevanju prebacivala kvalifikacionu liniju, u samom takmičenju postigla je najpre daljinu od 41,76, u drugom 43,82 i uz prestup u trećoj seriji na žalost svih, završila je takmičenje na 13 mestu.

Povezana vest:  Suđenje Pistorijusu počinje u martu sledeće godine

Ono što nije uspelo Mariji, uspelo je Sandri Raičković, koja je u svom prvom troskoku posle 10 meseci i nastupa na SP u Bresanoneu, i pored velikih problema sa zaletom ostvarila rezultat od 12,29 koji je bio dovoljan za finale. Kvota za Singapur u troskoku iznosi 8 i na osnovu danas viđenog realno je da se Sandra umeša u borbu za plasman na to prestižno takmičenje – istakao je Ljubiša Stevanović.

Povezana vest:  Španović treća na mitingu u Daeguu

-Mirjana Ćirović je dobro nastupila, ali i sa najboljim rezultatom sezone od 165 santimetara, nije uspela da se plasira bolje od 19 mesta. U popodnevnom programu Nenad Jovanović istrčao je 14,82 na 110 m prepone, Milena Draguljević je bacila kuglu do 12,35 i Emilija Pešić u disciplini 5 km brzo hodanje postigla rezultat 26:14,35 što je 2 sekunde bolje od njenog ličnog rekorda, te je zauzela 21. mesto u konkurenciji 22 takmičarke – dodao je Stevanović.