26 BGD maraton START008

Beogradski maraton domaćin prvenstva Balkana

Organizatori 27. Beogradskog maratona saopštili su danas da će u okviru ove manifestacije sledeće godine biti održano i prvenstvo Balkana u toj disciplini. Odluka da se organizacija prvenstva Balkana u maratonu za 2014. godinu dodeli Beogradskom maratonu doneta je proteklog vikenda na završenoj Konvenciji Evropske atletske asocijacije (EA) u Talinu tokom koje je održan i Kongres Asocijacija balkanskih atletskih federacija (ABAF).
-Izuzetno smo počastvovani ovom odlukom iz Talina. Ovo je i priznanje da Beogradski maraton poštuje i primenjuje sve neophodne kriterijume za organizaciju vrhunskih sportskih događaja. Mi se već mesecima pripremamo za 27. izdanje Beogradskog maratona i učinićemo sve neophodne napore da ono bude najbolje do sada – rekao je proslavljeni košarkaš i dugogodišnji predsednik Beogradskog maratona Aleksandar Đorđević. 
On je dodao da je reč o veoma značajnom priznanju za Beograd, Srbiju i Atletski savez Srbije (AŠ). 
-Država Srbija, grad Beograd i ASS su važni partneri Beogradskog maratona u višedecenijskoj organizaciji ovog najznačajnijeg tradicionalnog sportskog događaja u Beogradu i Srbiji – zaključio je Đorđević. 
Sledeći Beogradski maraton biće održan 27. aprila 2014. godine.

Povezana vest:  Terzićeva oborila rekord star 47 godina i ostvarila normu za Olimpijske igre u Riju