k partizan SAMPION004 tuca

Novo suđenje navijačima Partizana zbog napada na fudbalere

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom su navijači „Partizana“ Dragutin Barać i Milan Šepa oslobođeni optužbi za nasilničko ponašanje po završetku fudbalske utakmice između „Partizana“ i „Slobode Point Sevojno“ u martu 2012. godine i vratio predmet na ponovno suđenje.
Njima će se ponovo sudi Viši sud u Beogradu za krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi, jer se optužnicom terete da su 10. marta 2012. godine po završetku utakmice sa grupom neidentifikovanih navijača neovlašćeno ušli na teren stadiona FK ?Partizan? u Beogradu.
Potom su krenuli u verbalni obračun sa fudbalerima Partizana, a Barać se tereti da je uhvatio za vrat fudbalera Lazara Markovića i odgurno ga.
Šepa je, zajedno sa ostalom grupom navijača, nastavio da se raspravlja i sa ostalim igračima, a kada je pripadnik MUP-a pokušao da ga spreči, uhvatio ga je za rukav.
Dalju raspravu navijača i fudbalera sprečila je tehnicka služba zadužena za bezbednost. Rezultat te utakmice bio je 0:0. Viši sud je, usled nedostatka dokaza, oslobodio optužbi dvojicu navijača, ali je Apelacioni usvojio žalbu tužioca i naložio da im se suđenje ponovi. Barać pripada navijačkoj grupi „Grobari Padinjak“, dok je Šepa pripadnik „Južnog fronta“.

Povezana vest:  EP 2012, Englezi preventivno hapse huligane