tarmo_rutli_selektor_estonijaKVALIFIKACIJE ZA EURO 2012

Selektor Estonije Rutli želi dobar rezultat protiv Srbije

 

Selektor reprezentacije Estonije Tarmo Rutli rekao je danas da će njegova ekipa pokušati da iskoristi pritisak pod kojim se nalaze fudbaleri Srbije i ostvari pozitivan rezultat u predstojećoj utakmici u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

-Svi znamo tim Srbije, to je opasan i snažan protivnik, ali nije sa druge planete. Neće biti lako, ali već smo igrali protiv snažnih timova, a dobro smo igrali i u prethodnim mečevima. Ako izgubimo neće biti strašno, ali ako reprezentacija Srbije ne pobedi to će za nju biti veoma loše – rekao je Rutli na konferenciji za novinare u Beogradu.

Povezana vest:  Čeferin i Anjeli odbacili mogućnost evropske Super lige

Fudbalske reprezentacije Srbije i Estonije sutra od 20.30 na stadionu Partizana igraju utakmicu trećeg kola Grupe C u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini. Srbija je u prve dve utakmice osvojila četiri boda, a Estonija bod manje.

Selektor Estonije rekao je da njegov tim neće igrati defanzivno i dodao da je odredio sastav za sutrašnji meč. On nije želeo da otkrije ko će igrati, ali očekuje se da će u odnosu na prethodnu utakmicu sa Italijom promeniti igrače na levom i desnom krilu, koji će protiv Srbije igrati ofanzivnije.

Povezana vest:  Marković posle EP napušta funkciju predsednika FS Hrvatske

Rutli smatra da će Estonija ostvariti pozitivan rezultat ako njegovi igrači budu pravili manje grešaka.

-Izabrao sam sastav i biće promena. Nećemo dozvoliti Srbiji da nas satera u šesnaesterac, moraćemo da napadamo. Moramo da izbegnemo glupe greške koje su nas koštale u meču sa Italijom. Neću štedeti nijednog igrača u sutrašnjem meču, naredna utakmica protiv Slovenije neće uticati na nas – rekao je on.

Kapiten Estonije Raio Piroja rekao je da će njegova ekipa pokušati da uživa u sutrašnjoj utakmici, pošto je Srbiji potrebnija pobeda.

-Fudbaleri Srbije su pod pritiskom, mi ne moramo da pobedimo. Srbija ima sjajan tim, a mi ćemo pokušati da uživamo u fudbalu i ostvarimo dobar rezultat – rekao je Piroja.

Povezana vest:  Mesi: Fudbal je jedino što znam da radim

Piroja je dodao da su igrači odgledali snimak utakmice Srbije i Slovenije (1:1) i ocenio da je Slovenija igrala veoma dobro. Takođe, rekao je da njegov tim mora još da napreduje i da će meč protiv Srbije iskoristiti za dokazivanje.

-Estonija mora da igra dobar i lep fudbal na svom terenu, ali mora i da napreduje na gostovanjima. Ovo neće biti naša najteža utakmica u kvalifikacijama, ali iskoristićemo je za dokazivanje – rekao je Piroja.