spartak-stadion

Subotica ulaže 3,5 miliona dinara u „umivanje“ stadiona
 
Grad Subotica uložiće više od tri miliona dinara u „umivanje“ zapadne tribine stadiona u Subotici, a gradski čelnici se nadaju da će se oronulo zdanje na severu zemlje naći u drugom krugu rekonstrukcije stadiona, koju finansiraju Fudbalski savez Srbije (FSS) i vlada Srbije.
Član Gradskog veća za sport u Subotici Nemanja Simović rekao je da FSS i vlada Srbije nisu finansirali obnovu stadiona FK Spartak, jer je u prvom planu bila izgradnja pozorišta i bazena.
Stadion, takođe, nije bio u vlasništvu grada, već pod hipotekom i založnim pravima privatnih firmi, što više nije slučaj.
Prema njegovim rečima, zatraženo je da grad osim prava korišćenja bude i vlasnik stadiona čime će se stvoriti svi preduslovi da Subotica bude u drugom krugu gradova čiji stadioni će biti predmet rekonstrukcije.
-Do tada, lokalna samouprava će uložiti oko tri i po miliona dinara u umivanje zapadne tribine stadiona i radove koji neće smetati konačnoj rekonstrukciji. Ovi radovi otkloniće svaku opasnost zbog kojih fudbaleri Spartak nisu mogli da igraju utakmice visokog rizika na svom terenu – rekao je Simović.
On je podsetio da se u prvom krugu odabranih gradova za rekonstrukciju stadiona nije našao nijedan grad iz Vojvodine, i izrazio nadu će čelnici FSS i „o tome povesti računa“.
-Pre četiri godine najveći broj klubova nalazio se u nižerazrednim rangovima takmičenja, a danas smo ponovo grad prvoligaša i superligaša. Fudbaleri, fudbalerke, odbojkašice i odbojkaši, košarkasice, stonoteniseri, rvači Spartaka – sve su to danas superligaši, a nije retkost da igraju i zapaženu ulogu i na evropskoj sportskoj sceni – rekao je Simović i podsetio da je Sportsko društvo „Spartak“ najveće po broju klubova u zemlji.
Po pitanju sportske infrastrukture u gradu, Simović je podsetio da je u protekle četiri godine izgrađeno 16 novih terena sa „tartan“ podlogom i veštačkom travom u dvorištima osnovnih i srednjih škola, zatim novi stonoteniski centar, sportski sadržaji u Dudovoj šumi, uključujući i trim stazu, a da je „kruna svega“ bila izgradnja novog gradskog bazena.
-Grad Subotica je zahvaljujući novoizgrađenoj sportskoj infrastrukturi postao baza za pripreme mnogih selekcija naše reprezentacije, pa su nam tako česti i dragi gosti najbolji vaterpolisti, odbojkašice i stonoteniseri Srbije. Voleo bih da tim tempom nastavimo i u narednom period – zaključio je Simović.

 

Povezana vest:  Bajern savladao Bajer Leverkuzen