radovan curcic kzs feb 2013 (1)

Ćurčić: Nema kukanja, moramo da odreagujemo

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je danas da ekipa u meču sa Severnom Irskom u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope mora da pokaže potpuno drugačije lice nego prošle nedelje na Kipru.
-Nema kukanja, moramo da uradimo sve što je do nas da odreagujemo na najbolji način na situaciju u kojoj smo se, moglo bi se reći, našli pomalo neočekivano. Obavili smo dosta razgovora, ubeđen sam da će odnos prema igri biti maksimalan. Jako je važno i da igrači ne osete strah – kazao je Ćurčić na konferenciji za novinare u Čačku.
Kadrovska situacija popravljena je naknadnim priključenjem Miloša Jojića, koji je prvi meč propustio zbog učešća u A timu odnosno Lazara Ćirkovića, prvotimca Rada.
-Reč je o igračima koji su bili deo ove reprezentacije, tako da nismo imali problem oko njihove adaptacije. Očekuje nas svakako težak meč. Irski fudbaleri su odgovorni, organizovani i ritam ne menjaju od prvog do 90. minuta. Ono što je primetno u njihovoj igri, nemaju psihološki pritisak zbog rezultata. Svesni su da bi teško do pozicija koje vode u baraž i kad si opušten i ne misliš na rezultat, sve ti je lakše – dodao je Ćurčić. 
Selekcija Srbije trenutno zauzima pretposlednje mesto na tabeli Devete grupe sa samo tri osvojena boda. Sutrašnji meč između Srbije i Severne Irske igra se od 18 sati na stadionu Metalca u Gornjem Milanovcu.

Povezana vest:  Mediji vide Mihajlovića kao eventualnu zamenu za Kontea