start

„Unika osiguranje“ uz Beogradski maraton još tri godine

Beogradski maraton i naredne tri godne sarađivaće sa kompanijom „Unika osiguranje“ koja je za narednu 28. trku obezbedila nagrade za sve rekorde koji budu oboreni, ozvaničeno je danas u Gradskoj skupštini.
Bonus za svetski rekord u maratonu iznosiće 50.000 evra, dok će se rekord Srbije u maratonu nagraditi sa 10.000 evra – duplo više od eventualnog rekorda staze, a u polumaratonu sa 3.000 evra.
-Ponosni smo što smo i ove godine deo najmasovnijeg pokreta u Srbiji i najprestižnijeg sportskog takmičenja – izjavila je na konferenciji za novinare generalni direktor kompanije „Unika osiguranje“ Gordana Bukumirić.
Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić istakao je da mu je „drago zbog nastavka saradnje sa kompanijom „Unika osiguranjem,“ koja ne brine samo o bezbednosti učesnika manifestacije, već i o njihovoj zabavi na stazi i o novčanim nagradama“.
Zanimljivo je da će u Beogradu na dan održavanja maratona 18. aprila biti postavljeni specijalni muzički punktovi – kod Londona i na Brankovom mostu, na kojima će nastupati trubači i bubnjari. 
Učesnik polumaratonske trke na Beogradskom maratonu Darko Živanović poručio je da će pokušati da obori rekord na 21,1 kilometara.
-Nadam se da ću ostaviti dobar utisak.Staza nije laka, ali daću svoj maksimum – rekao je Živanović i dodao da mu je glavni cij ove godine da ispuni normu za učešća na olimpijskom maratonu u Rio de Žaneiru 2016.
U Trci zadovoljstva na pet kilometara učestvovaće i aktuelna mis Srbije, inače bivša reprezentativka u košarci Marija Ćetković.
-Svakodnevno trčim po pet kilometara. Pripremam se sa našom rekorderkom u skoku u dalj Ivanom Španović i drago mi je što ću doprineti povezivanju lepote i sporta – poručila je Ćetković.
Beogradski maraton biće održan 18. aprila, a najavljeno je obaranje rekorda po broju učesnika u elitnim trkama u kojima je prošle godine učestvovalo 3.650 trkača iz 52 zemlje.

Povezana vest:  Počeo sa radom Prijavni centar 30. Beogradskog maratona