02 Neuenschwander-Lemma2015

Lema pobednik maratona u Beču

Etiopski atletičar Sisaj Lema pobedio je danas na maratonu u Beču, dok je u ženskoj konkurenciji pobedila Švajcarkinja Maja Nojnšvander.
Lema je pobedio rezultatom od dva sata, sedam minuta i 31 sekundu. To je treći najbolji rezultat u 32-godišnjoj istoriji maratona u Beču.
On se izdvojio iz grupe i poslednjih 15 kilometara trčao je sam, pošto su njegovi glavni konkurenti imali problema sa povredama I vetrom.
Lema je rekao da nije zadovoljan pejsmejkerima trke, koji mu nisu pomogli da ostvari rezultat od 2:06,35.
-Morao sam da trčim sam, pošto drugi nisu trčali za mene. Srećan sam što sam pobedio, prvi put sam u Beču i ljudi su dobri, bodrili su me tokom cele trke – rekao je Lema.
Drugo mesto zauzeo je Kenijac Dankan Koeč sa 2:12,14 sata, a treći kroz cilj prošao je Siraj Gena iz Etiopije sa 2:12,48.
U konkurenciji maratonki pobedila je Švajcarkinja Maja Nojnšvander sa 2:30,09, koja se u poslednjih 10 kilometara izdvojila, druga je bila Kenijka Agnes Mutune sa 2:30,19, a treća njena sunarodnica Ester Čemtai rezultatom od 2:30,32.
-Uživam da trčim u Beču. Tek na samom kraju sam počela da razmišljam o pobedi. Jak vetar je razlog lošijih rezultata – rekla je Nojnšvander.

Povezana vest:  Medigroup i Sekretarijat za zdravstvo Grada Beograda podržavaju Beogradski maraton

PHOTO: www.vienna-marathon.com