par zve 1

Murić i Kalinić: Jedva čekamo da počnu dueli

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde Edo Murić i Nikola Kalinić rekli su da njihove ekipe spremno dočekuju predstojeće međusobne duele i da jedva čekaju da počne plej-of Jadranske lige.
Prvim polufinalnim utakmicama u utorak počinje takmičenje u plej-ofu Jadranske lige. Crvena zvezda i Partizan će u utorak i sredu igrati od 21 čas, a Budućnost i Cedevita u Podgorici, u terminima od 18.30.
-U takvim utakmicama odlučuje jedna lopta, moramo da pazimo na svaku loptu u odbrani i napadu. Igra se na tri pobede i šta god da se desi moramo da ostanemo mirni, nadamo se najboljem. Dobro radimo na treninzima, niko ne fali, imali smo nekoliko povreda ali sada je sve to sanirano. Bićemo spremni – rekao je košarkaš Partizana Edo Murić za sajt Jadranske lige.
Murić je naveo da je ekipa dolascima Milana Mačvana, Aleksandra Pavlovića i plejmejkera Džoša Akojona zrelija nego na početku sezone.
-Mi smo sezonu počeli u nekompletnom sastavu, došli su nam Mačvan I Pavlović, oporavio se Dragan Milosavljević. To su najiskusniji igrači, oni nam daju sigurnost na koju možemo da se oslonimo, na svakom treningu mnogo učimo od njih i od trenera. Zatim je došao I plejmejker, sve je mnogo lakše. Igramo slobodnije, mlađi igrači Vanja Marinković, Nikola Milutinov i Mihajlo Andrić su mnogo napredovali i mislim da smo sada mnogo zreliji – rekao je on.
Slovenački košarkaš naveo je da je oduvek pratio derbije i da je želeo da zaigra u jednom i ocenio da će Partizan i Zvezda odigrati svih pet utakmica u plej-ofu.
-Biće pet derbija u sedam-osam dana. Maksimalno treniramo, jedva čekamo da počne plej-of. Pripremamo se, a šta smo pripremlili videćete. U odnosu na prvi derbi imamo drugačiji tim, igraćemo drugačije. Ove sezone igrali smo tri derbija i mislim da je poslednji najrealniji, ali ne zbog toga što smo pobedili – dodao je Murić.
-Dobro treniramo, želimo samo da ostanemo zdravi i odigramo svih pet utakmica u punom sastavu. Svaki igrač će nam trebati – rekao je on.
Košarkaš Crvene zvezde Nikola Kalinić rekao je da njegova ekipa u dobroj formi i dobrom raspoloženju čeka duele u polufinalu plej-ofa.
-Odigrali smo sa Partizanom već tri utakmice, a sledi nam makar još 10. Imali smo manje vremena za pripremu, zbog Evrolige, ali razmišljamo o najvažnijim utakmicama u sezoni – rekao je on.
Zvezda će u plej-ofu imati prednost domaćeg terena, pošto je osvojila prvo mesto u regularnom delu takmičenja sa samo dva poraza.
-To može da bude presudan faktor i ako želimo da prođemo u finale to moramo da iskoristimo. Odigrali smo sjajno ABA ligu i završili sa dva poraza. Partizan je sporije počeo sezonu, ali doveo je neke igrače, stabilizovao se i predstavlja fantastičan tim. Jedva čekamo da počne – rekao je Kalinić.
On je dodao da se raduje duelu sa igračem Partizana Aleksandrom Pavlovićem.
-On je jedan od najboljih, ako ne i najbolji igrač lige, sa takvim rejtingom i iskustvom fantastično je igrati protiv njega. Upravo to je i najveći motiv – da igraš protiv najvećih i da se meriš sa najboljima. Biće sjajni okršaji – rekao je on.
-Naravno da maštam o šampionskom peharu, ali do toga ima mnogo. Serija (Jadranske i Superlige Srbije) će trajati možda i mesec dana, treba sve to izdržati i pobediti – dodao je Kalinić.

Povezana vest:  EP LITVANIJA 2011, Slobodno popodne reprezentativci Srbije proveli u centru Šiauliaia