ivana spanovic zastava

Ivana Španović otvara sezonu nastupom na mitingu Dijamantske Lige u Dohi

Evropska prvakinja u skoku udalj, Ivana Španović otvoriće letnju sezonu na mitingu Dijamantske lige u Dohi, koji se održava u petak 15.maja 2015.godine.
Konkurencija u skoku udalj je izuzetno jaka. Na startnoj listi se nalazi nekoliko devojaka koje imaju lične rekorde preko sedam metara. Pored svetske prvakinje Britni Ris, Ivana će snage odmeriti i sa proslogodišnjom pobednicom Dijamantske Lige Tianom Bartolete, Dariom Klišinom, kanađankom Kristabel Netej koja trenutno ima najbolji rezultat sezone na svetu 6,98. U skoku udalj nastupiće i dve britanke Sara Proktor, kao i Lorein Ugen koja ima drugi najbolje rezultat na svetu ove godine 6,96m.
-S obzirom da je ovo prvo takmičenje posle pauze, u Dohu idemo bez velikog opterećenja. Ivana će skakati iz nesto kraćeg zaleta i glavni cilj nam je ostaverenje olimpijske norme. Konkurencija ne može biti jača, samo nedostaje svetska prvakinja iz dvorane francuskinja Lesur koja se nedavno povredila – izjavio je trener Goran Obradović pred današnji put u Dohu.
Nacionalni rekord i najbolje Ivanino ostvarenje na otvorenom iznosi 6,88m koja je ostvarila na mitingu dijamantske lige u Judžinu prošle godine.
Dijamantsku Ligu možete pratiti na kablovskoj televiziji Sport klub koja će prenositi takmičenje. Skok udalj je na programu u 17:30 po lokalnom vremenu.

Povezana vest:  Beogradski maraton – predstavljen na Čikaškom maratonu