Inferno - FirencaU Firenci počelo snimanje filmskog spektakla Inferno
 
Juče je zvanično počelo snimanje avanturističkog spektakla INFERNO, trećeg po redu nastavka filmskog serijala o Robertu Langdonu čija su prva dva nastavka na svetskim bioskopskim blagajnama zaradila preko 1,2 milijarde dolara. Službena bioskopska distribucija filma u domaćim i svetskim bioskopima planirana je za oktobar 2016. godine.
U filmu INFERNO dvostruki dobitnik prestižne nagrade Oskar Tom Henks će po treći put biti u ulozi Roberta Langdona. Njemu će se u ovom nastavku pridružiti svetski poznati glumci koji uključuju Felisitu Džouns (Felicity Jones) ,nominovanu za nagradu Oskar ove godine za ulogu u filmu „Teorija svega“, Irfana Kan (Irrfana Khana), Omara Sija (Omara Syja), Bena Fostera (Ben Foster) i Sidse Babet Knudsen (Sidse Babett Knudsen). Reditelj filma je Ron Hauard ,dobitnik nagrade Oskar za najbolju režiju za film „Genijalni um“, a produkciju rade Brajan Grazer (Brian Grazer) i Ron Hauard (Ron Howard). Scenario potpisuje Dejvid Koup (David Koepp), a zasnovan je na istoimenom bestseleru priznatog autora Dena Brauna (Dana Browna). Izvršni producenti filma su Dejvid Haustfolter (David Householter), Den Braun (Dan Brown), Ena Kalp (Anna Culp) i Viliam M. Konor (William M. Connor).
Radnja filma INFERNO nastavlja da prati avanture harvardskog tumača simbola na bioskopskim platnima širom sveta. Kada se Robert Langdon probudi u italijanskoj bolnici sa amnezijom, udružiće snage sa doktorkom Sienom Bruks u nadi da će mu ona pomoći da se seti svoje prošlosti i da spreči ludaka koji planira da svet zarazi globalnom kugom koja je povezana sa Danteovim „Paklom“.
-Uzbuđen sam i radujem se početku produkcije našeg trećeg filma o Robertu Langdonu. Publika je širom sveta pokazala da voli da gleda njegove avanture, a INFERNO u svojoj radnji sadrži još više intriga i akcije – izjavio je reditelj Ron Hauard.
Film INFERNO će se snimati na stvarnim lokacijama na kojima se odvija radnja priče, a koje uključuju Firencu, Veneciju i Budimpeštu.
Avanturistički spektakl INFERNO u domaćim i svetskim bioskopima očekuje se u oktobru 2016. godine!
Povezana vest:  Penelopi Cruz se dopala italijanska hrana restorana Cinecitta’ iz Beograda