nba novi logo

NBA VESTI

Džejms opet doneo pobedu Klivlendu

Košarkaši Klivlenda savladali su jutros Čikago sa 106:101 i poveli sa 3:2 u polufinalnoj seriji plej ofa Istočne konferencije NBA lige, u kojoj se igra do četiri pobede.
U polufinalnoj seriji Zapada, pak, Hjuston je jutros pobedio Kliperse sa 124:103 i smanjio vođstvo suparnika na 3:2 u pobedama.
Naredni mečevi, u kojima će domaćini biti Čikago i Klipersi, igraće se u noći između četvrtka i petka.
Duel Klivlenda i Čikaga ponovo je „prelomio“ Lebron Džejms koji je u prethodnoj utakmici košem u poslednjoj sekundi Klivlendu doneo izjednačenje (2:2) u seriji.
Džejms je jutros bukvalno igrao simultanku. Sa 38 koševa bio je najefikasniji akter utakmice. Sa 12 uhvaćenih lopti najbolji skakač svog tima, pri čemu je najbolji statistiku u okviru tima imao u pogledu asistencija (šest), „rampi“ (tri) i ukradenih lopti, takođe tri.
Uz Džejmsa odličnu partiju u pobedničkom timu pružio je i Kajri Irving sa 25 poena.
Na suprotnoj strani istakli su se Džimi Batler sa 29 i Majk Danlivi sa 19 koševa.
U Hjustonu odvijao se okršaj dva na dva. S jedne strane Džejms Harden i Dvajt Hauard, a s druge Blejk Grifin i Kris Pol.
Rezultat 124:103 ukazuje da je dvojac Hjustona bio uspešniji. Harden je uz 26 poena imao 11 skokova i deset asistencija, dok je učinak Hauarda iznosio 20 koševa i 15 uhvaćenih lopti.
Sa 30 koševa i 16 skokova Grifin je bio najefikasniji akter i najbolji skakač susreta, ali njegov učinak kao ni 22 poena i deset asistencija Pola nisu bili dovoljni za trijumf Klipersa i, bar za sada, plasman u polufinale plej ofa Zapada.

Povezana vest:  Veličković postigao dogovor sa Trabzonom