usein bolt slavi

Bolt: Mnogo mi znači pobeda

Jamajčanski sprinter Jusein Bolt rekao je da mu mnogo znači današnja pobeda i zlatna medalja u trci na 100 metara na Svetskom prvenstvu u Pekingu.
Bolt je danas odbranio titulu svetskog prvaka na 100 metara, pošto je finalu pobedio najboljim rezultatom sezone od 9,79 sekundi ispred velikog rivala Amerikanca Džastina Getlina, koji je kroz cilj prošao sa 9,80 sekundi.
Nekoliko nedelja pre trke mnogi su duel Bolta i Getlina nazvali „borbom dobra i zla“, zbog četvorogodišnje suspenzije Amerikanca zbog dopinga.
-Mnogi su me otpisali. Pobeda je velika stvar. Ovo mnogo znači pošto sam se cele sezone mučio. Trebalo mi je vremena da sredim stvari. Bilo je uspona i padova, ali sada je u redu – rekao je Bolt, preneli su britanski mediji.
Getlin je ove godine ostvario najbolje rezultate u karijeri, na 100 metara trčao je 9,74 sekunde i pobedio je u poslednjih 28 trka, dok se Bolt nije mnogo takmičio zbog povrede karlice i pre Svetskog prvenstva imao je tek šesto najbrže vreme na svetu.
On je pre Pekinga nastupio u samo tri trke na 100 metara.
Getlin je posle trke na stadionu Ptičje gnezdo čestitao Boltu na pobedi i zagrlio ga.
-Na liniji me je ‘sasekao’ veliki Jusein. U poslednjih pet metara nekako sam se sapleo – rekao je Getlin.
Bolt sada ima devet zlatnih medalja sa svetskih prvenstava, po tri na 100 i 200 metara i u štafetama. On se sa tri zlatne medalje na 100 metara izjednačio sa legendama Karlom Luisom i Morisom Grinom.
Bolt je svetski rekorder na 100 metara rezultatom 9,58 sekundi i na 200 metara sa 19,19 sekundi.

Povezana vest:  Emir Berkić apelovao za pomoć devojčici Lani Nikolić

PHOTO: Ian Walton/Getty Images Sport