ivana_spanovicIvana Španović otputovala u Oslo

 

U četvrtak, 4. juna u Oslu je na programu treći po redu miting Dijamantske lige na kojem će Srbiju predstavljati Ivana Španović u skoku u dalj. Ivana je poziv za učestvovanje dobila zahvaljujući visokom plasmanu na nedavno održanom IAAF mitingu u Daeguu, gde će se sledeće godine održati Svetsko prvenstvo u atletici.

Povezana vest:  Beogradski maraton d.o.o: Veliko interesovanje za trku

-Idem da skočim najbolje što mogu u ovom trenutku, ako se sve složi možda padne i novi lični rekord – istakla je naša državna šampionka.

-Ne opterećujem se ni plasmanom ni rezultatom, ovo je moja prva seniorska sezona i tek prava iskustva i takmičenja slede – dodala je Ivana, koja u Oslo putuje sa trenerom Goranom Obradović.

Povezana vest:  Bekrić na pripremama u Španiji

Za razliku od Ivane Španović, četrvta troskokašica sveta Biljana Topić nažalost nije u situaciji da primljene pozive za učestvovanje na mitinzima Dijamantske Lige u ovom trenutku  prihvati. Biljana se trenutno oporavlja od povrede leđa, ali se nadamo da će najbolja srpska atletičarka prvi nastup ove godine imati upravo za reprezentaciju na Evropskom ekipnom prvenstvu koje se održava 19/20.juna na stadionu Crvene zvezde sa početkom u 15:30h i do tada biti zdrava i spremna za nove daljine.

Povezana vest:  Španovićeva otvara sezonu na mitingu u Kalsruheu