Tomase01Dragana Tomašević dobila poziv za miting iz serije Dijamantske lige

 

Dragana Tomašević će učestvovati 12. juna na četvrtom mitingu iz serije Dijamantske lige u Njujorku. Trebalo je da srpska rekorderka u bacanju diska (63,63 m) bude u krugu već u petak u Oslu, zajedno sa Ivanom Španović, ali to nije realizovano.
Menadžer nas je obavestio da smo dobili poziv iz Velike jabuke, gde će na 1.500 metara trčati naša Marina Munćan – kaže Danilo Krtinić, trener Dragane Tomašević. – Nadam se da će nam selektor Dragiša Kuzmanović izaći u susret i osloboditi nas obaveze da Dragana učestvuje u finalu Kupa koje je u istom terminu na Marakani, jer je jedina diskašica. U Americi će imati najjaču konkurenciju, kakva je očekuje na Prvenstvu Evrope u Barseloni.
Ujedno će Tomaševićeva brusiti formu za Ekipno prvenstvo Starog kontinenta koje je 19. i 20. Juna na stadionu Crvene zvezde, gde će njeni dalekometni hici biti neophodni u borbi za uzlet Belih orlova u Prvu ligu.
-Za Njujork će Dragana ići sa hrvatskom reprezentativkom Sandrom Perković, drugom na svetskim rang listama ove sezone u disku, i njenim trenerom Ivanom Ivančićem. Ja neću s njom kako bi se smanjili troškovi – izjavio je Danilo Krtinić.

Povezana vest:  Emir Bekrić: Spreman sam za Moskvu