atletika_nogeKUP ŠAMPIONA

Juniorke „Novog Beograda“ na Kupu šampiona

 

Ženska juniorska ekipa Atletskog kluba Novi Beograd predstojećeg vikenda učestvovaće u Kupu šampiona, koji će biti održan u Bidgošću u Poljskoj i na tom takmicenju braniće vicešampionsku titulu osvojenu prošle godine.

-Imamo sjajnu generaciju mladih atletičarki, koje su osvojile pregršt medalja na šampionatima Srbije i Balkana. Takmičenje u Poljskoj biće veoma kvalitetno i u grupi imamo jake ekipe, ali se ne opterećujemo konkurencijom. Koncentrisani smo samo na sebe, jer je to najvažnije – rekla je trener tima Mirjana Stojanović.

Povezana vest:  Berlin domaćin EP u atletici 2018.

Mlade atletičarke Novog Beograda biće u grupi sa predstavnicama Rusije (AK Moskva), Česke (Brno), Hrvatske (Agram), Turske (Fenerbakče), Španije (Alikante), Velike Britanije (Blekhit i Bromli) i Poljske (Zaviša).

Predsednik opštine Novi Beograd Nenad Milenković čestitao je sportistkinjama i rukovodstvu kluba na dosadašnjim uspesima i poželeo im mnogo sreće u okršaju najboljih juniorki Evrope.

-Opština Novi Beograd je uvek uz vas. Velika je stvar što ste izborile učešće na ovom takmičenju i verujem da ćete u Bidgošću, kao i do sada, dostojanstveno braniti boje i ime kluba. Mi imamo i volju i želju da nagradimo svaki vaš uspeh – rekao je Milenković.

Povezana vest:  EP BARSELONA, Štafeta Francuske osvojila zlato u trci 4 x 100 metara