Sinisa Mali daje izjavu na 28. Beogradskom maratonu

Siniša Mali: Još 99 dana do Beogradskog maratona, očekujemo milionitog učesnika

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je danas da su pripreme za 29. Beogradski maraton, koji će biti održan 16. aprila 2016. godine, ušle u završnu fazu, u poslednjih 99 dana do samog događaja.
– Beogradski maraton je najznačajniji tradicionalni međunarodni sportski događaj u Beogradu i jedan od najboljih brendova glavnog grada. Grad Beograd podržava održavanje ove manifestacije kroz učešće svojih sekretarijata, javnih komunalnih preduzeća i službi – rekao je Mali i naglasio da je ove godine saradnja Grada Beograda i Beogradskog maratona proširena kroz zajednički projekat „Dugoročna poslovno-turistička strategija razvoja Beogradskog maratona“.

Povezana vest:  Asmir Kolašinac se još uvek oporavlja od operacije

On je naglasio da se ove godine očekuje novi rekord po broju učesnika, s obzirom na to da je već prijavljen rekordan broj njih.

– Elektronsko prijavljivanje za 29. Beogradski maraton počelo je najranije do sada, tačno šest meseci pre ovogodišnjeg događaja i do sada je već prijavljen rekordan broj od preko 2.000 učesnika iz 34 zemlje sveta. Očekujemo da i ove godine postignemo novi rekord po broju učesnika u odnosu na prošlu, takođe rekordnu godinu, kada je u polumaratonu i maratonu učestvovalo preko 4.500 takmičara. Među njima je bilo i 1.600 učesnika i gostiju iz 56 zemalja sveta. U trci zadovoljstva bilo je gotovo 20.000 rekreativaca. Tom prilikom je ostvaren i rekordan turistički promet – istakao je gradonačelnik i dodao da se očekuje da ovo bude najbolje organizovan Beogradski maraton do sada.

Povezana vest:  Kolašinac pobedio na mitingu u Prijepolju sa 21,01 metara

– Osim što očekujemo brojne rekorde, radimo na tome i da 29. Beogradski maraton bude najbolje organizovan do sada. Očekujemo i da kroz cilj ovogodišnjeg maratona prođe milioniti učesnik u dosadašnjoj istoriji Beogradskih maratona, uključujući sve učesnike dosadašnjih Dečijih maratona, Trke zadovoljstva, polumaratona i maratona. To je značajan doprinos Beogradskog maratona zdravstvenoj i društvenoj aktivaciji kompletnog stanovništva svih uzrasnih kategorija – napomenuo je Siniša Mali.

Povezana vest:  EP BARSELONA, Dragana Tomašević u finalu EP

On je rekao i da Beograd već neko vreme ohrabruje i podržava organizatore sportskih, kulturnih, zabavnih i drugih događaja jer se, između ostalog, na taj način privlači sve veći broj domaćih i stranih turista u grad.

– Poslednji, vrlo pozitivan primer, je upravo završena proslava Nove godine u Beogradu koja je trajala četiri dana i koja će, uz mala ulaganja, obezbediti prihod Gradu od oko 20 miliona EUR – zaključio je gradonačelnik Beograda.

Prijavljivanje za ovogodišnji 29. Beogradski maraton se vrši putem interneta na www.bgdmarathon.org