Mo Farah of Great Britain 5000 m

Mutai: Farah ima male šanse da pobedi u Londonu

Bivši pobednik Londonskog maratona Kenijac Emanuel Mutai ocenio je danas da olimpijski šampion na 5000 i 10.000 metara Britanac Mo Farah ima male šanse da pobedi na svom debiju u aprilu.
-Nije da želim da potcenim Faraha, daleko do toga, ali uz svo poštovanje prema njemu, on nema iskustva u trčanju maratona. Prošle godine je istrcao polumaraton, dok učešće u trci na 42,1 kilometara zahteva mnogo iskustva, veliku izdržljivost i mentalnu snagu – rekao je Mutai koji drži rekord staze u Londonu rezultatom 2:04,40 sata iz 2011. kada je pobedio.
Dvadesetdevetogodišnji Kenijac, koj je prošle godine bio drugi u Londonu iza Etiopljanina Cegaje Kebedea, istakao je da se nada da će njegov rekord biti oboren, s obzirom na kvalitet konkurencije.
-Spreman sam za taj izazov i pokušaću da istrčim solo trku – rekao je Mutai koji drži peti najbolji rezultat svih vremena u maratonu sa 2:03,52, ostvaren u Čikagu prošle godine kada je bio drugi.
Učesće na maratonu u Londonu potrvrdili su i njegov zemljak svetski rekorder Vilson Kipkang, kao i još jedan Kenijac Džefri Mutai, dvostruki pobednik Njujorškog maratona, kao i najbrži u Berinu i Bostonu.

Povezana vest:  Gej u Lozani trčao 9,79 sekundi na 100 metara