Beogradski maraton 2015

Prvenstva Srbije u štafetnom polumaratonu na 29. Beogradskom maratonu

Na 29. Beogradskom maratonu, po drugi put, biće organizovana prvenstva Srbije u štafetnom polumaratonu za učenike srednjih škola, studente i zaposlene u korporacijama.

„Osim Trke zadovoljstva, polumaratona i maratona, koji su tradicionalno sastavni deo maratona i ove godine ćemo organizovati prvenstva Srbije u u štafetnom polumaratonu za učenike srednjih škola, studente i zaposlene u korporacijama u okviru 29. Beogradskog maratona.“ – izjavio je, ovim povodom, Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona.

„Prošlogodišnji, 28. SuisseGas Beogradski maraton, razlikovao se od prethodnih u tome što je u okviru njega po prvi put organizovano Prvenstvo Srbije u štafetnom polumaratonu za učenike srednjih škola, studente i zaposlene u korporacijama. Akcija je prihvaćena sa velikim zadovolljstvom i entuzijazmom od strane učenika, studenata i zaposlenih i mi smo odlučili da i ove godine organizujemo ova prvenstva.“ – posebno je istakao Nikolić.

Povezana vest:  Amela Terzić nacionalnim rekordom do finala SP za juniore

„Zahvalni smo Savezu za školski sport Srbije, Univerzizetskom sportskom savezu Srbije, Privrednoj komori Beograda, Privrednoj komori Srbije i Srpskoj asocijaciji menadžera što kao „matične“ organizacije podržavaju organizaciju Prvenstva Srbije u štafetnom polumaratonu i na takav način potvrđuju da korporacije brinu o zdravlju svojih zaposlenih, a da Savez za školski sport Srbije i Univerzitetski sportski savez Srbije podržavaju da se srednjoškolci i studenti bave sportom i rekreacijom, da se razvijaju telesno i duhovno i da tako zajednički promovišu timski duh i zdrave stilove života. Očekujemo da nam se u narednom periodu pridruže još neke strukovne organizacije iz korporativnog sektora“ – naglasio je Nikolić.

Povezana vest:  Pobede Terzićeve i Španovićeve, rekord Bekrića

Prijavljivanje za Prvenstva Srbije u štafetnom polumaratonu za učenike srednjih škola, studente i zaposlene u korporacijama počinje 01.03.2016. godine, a sve informacije o tehničkoj organizaciji i propozicijama biće uskoro objavljene na sajtu Beogradskog maratona. Svaku takmičarsku ekipu odnosno štafetu čine 4 takmičara i mogu da budu muške, ženske ili mešovite (dva muška i dva ženska takmičara).

Štafetno trčanje polumaratona i maratona je izuzetno popularno u svetu i značajno je doprinelo razvoju trkačkog pokreta koji sada broji desetine miliona ljudi širom sveta. Popularizacija trčanja i veći broj učesnika u okviru Beogradskog maratona bili su i najveći razlozi da se i ove godine na Beogradskom maratonu organizuju štafetna prvenstva u polumaratonu.

Povezana vest:  Semenja najavila trke na 800 i 1.500 metara

29. Beogradski maraton biće održan 16.04.2016.