Braca po babine linije 1 Rados Bajic Jelena Gavrilovic

„Braća po babine linije“ Radoša Bajića 16. marta u SC

Komedija „Braća po babine linije“ scenariste i reditelja Radoša Bajića biće premijerno prikazana 16. marta u Sava Centru, a dan kasnije u novosadskom bioskopu „Arena Sineplkes“, najavila je kuća „Contrast Studios“.
Od autora popularne televizijske serije „Selo gori, a baba se češlja“, stiže komedija naravi i mentaliteta, o sudaru dva sveta – „tradicionalnog, narodskog, koji prkosi globalizaciji i od kojeg po svaku cenu želi da pobegne i drugog, novog, uvezenog, savremenog, takozvanog modernog, sveta opsene, lakih para, koji e nametnut kao novi kulturni i civilizacijski vrednosni reper i trend“.
Glavnim junacima, čuvenim Petlovčanima – Radašinu i Milašinu (Radoš Bajić i Milorad Mandić Manda), koje gledaoci na početku filma zatiču u „normalnom agregatnom stanju svađe bez ikakvog razloga“, jednoga dana stiže isto pismo, upućeno svakom ponaosob.
Vođeni snom o lepšem životu i rešenju svih problema, shodno instrukcijama koje su dobili u pismu, oni kreću iz Petlovca na put, ali umesto da stignu do Beograda gde ih čeka daleki rođak iz Australije, „Radašin će zalutati sa tajanstvenom plavušom (Jelena Gavrilović) u gorostasnim planinama u kojima riču medvedi“, a Milašin će „umesto da pre Radašina stigne do blaga koje ga čeka, zaglaviti u selo Vranovo, na planini Sokolovica, sa koje puca vidik na zonu bezbednosti, gde šiptarski dronovi svaki dan izviđaju ono malo Srba koji su tu ostali“.
Na ovom putu im se pridružuju i ostali radoznali stanovnici Petlovca – Radojka (Ljiljana Stjepanović), Zlatana (Olga Odanović) i sin Dragan (Nenad Okanović) kreću u potragu za Radašinom i Milašinom.
Producent je Nedeljko Bajić, izvršni producent Jelena Bajić-Jočić, direktor fotografije Predrag Jočić, montažer Stevan Marić, scenograf Dragan Mićanović, kompozitor Aleksandar Sanja Ilić, kostimograf Ivana Nestorović.
U filmu igraju i Mirko Babić, Nada Blam, Nedeljko Bajić, Marija Petronijević, Miroljub Trošić Đoda, Nikola Džamić, Apostol Apostolović, Nada Jurišić, Luka Rašković.
Prvi put se pojavljuju Jelena Gavrilović, Milena Predić, Branko Janković, Slobodan Bobi Pavelkić i Marko Milić, a gosti Tihomir Stanić i Toma Kuruzović, dok je specijalni gost Enver Petrovci.
Ulaznice za premijeru od danas se mogu naći na blagajni Sava Centra, a distributer je „Art Vista“.

Povezana vest:  Žerar Depardije kao Dominik Stros-Kan