LOrealCinemania2010-visual-finalNa 18. Sinemaniji u Beogradu i Novom Sadu 16 premijera

 

Filmska revija „L’Oreal Pariz Sinemanija“, koja će biti održana od 29. oktobra do 5. novembra u Beogradu, a od 31. oktobra do 7. novembra u Novom Sadu, predstaviće premijerno 16 holivudskih ostvarenja. Selektor Sinemanije Ivan Mićić rekao je danas na konferenciji za novinare da je od 16 premijernih ostvarenja osam otkupljeno za kasnije prikazivanje u bioskopima.

Povezana vest:  Džejms Franko režirao reklamu za farmerke

Osamnaestu reviju holivudskih hitova otvoriće 5. novembra u Sava centru najnoviji film reditelja Olivera Stouna „Vol Strit: Novac nikad ne spava“, s Majklom Daglasom u glavnoj ulozi. Taj film beogradska i novosadska publika moći će da vide samo tokom Sinemanije, pošto nije otkupljen za bioskopsko prikazivanje.

Među premijernim projekcijama biće i „Društvena mreža“ Dejvida Finčera o Fejsbuku, „Red“ u kojem igra Brus Vilis i „Grad lopova“ (The Town) Bena Afleka.

Povezana vest:  Benisio del Toro: Planiram da radim iza kamera

Najavljene su i premijere filmova „Stena“, „Pusti pravog da uđe“, „Sekretarijat“, „Zamena“, „Đavo“ i „Zakon ulice“. Filmovi „Opasne misli Ginsburg“, „Put“, „Centurion“, „Viktorija, život mlade kraljice“, „Mesec“ i „Majka i dete“ takođe će biti prikazani samo tokom Sinemanije.

Ivan Mićić je ukazao na to da je tokom 2010. godine zabeležen izvestan porast broja gledalaca u domaćim bioskopima, navodeći da su osnovni razlozi za to modernizacija bioskopske mreže i izbor filmova. Prema njegovim rečima, tokom prvih 10 meseci 2010. godine filmove u bioskopima u Srbiji gledalo je 27 odsto više ljudi nego u istom periodu 2009. godine.

Povezana vest:  ''Angry birds'' kao animirani 3D film

U repriznom programu biće prikazani holivudski hitovi koji su obeležili proteklu bioskopsku sezonu u Srbiji.