Sebastian Coe head and shoulders in front of London 2012 logo

Kou razgovarao sa predsednikom Atletskog saveza Rusije o dopingu

Predsednik Međunarodne atletske federacije (IAAF) Sebastijan Kou razgovarao je u Monaku s novim predsednikom Atletskog saveza Rusije Dmitrijem Šljahtinom o reformama u ruskoj atletici, posle suspenzije zbog navodnog sistemskog dopinga njenih sportista.
Atletski savez Rusije saopštio je danas da su se Kou i Šljahtin sastali u petak u Monaku i da ga je predsednik Saveza obavestio o reformama koje se sprovode u toj organizaciji.
Kako se navodi, Šljahtin je rekao predsedniku IAAF-a da „postoji problem koji se ne može rešiti za jedan dan i koji zahteva sistematski i naporan rad“.
IAAF je u novembru suspendovala ruske atletičare posle izveštaja Svetske anti-doping agencije (WADA) o navodnom sistemskom dopingu sportista koji je prikrivala vlada.
IAAF je tada navela da Rusija mora da ispuni brojne obaveze kako bi vratila sportiste na međunarodna takmičenja, uključujući i Olimpijske igre u Rio de Žaneiru ovog leta.
Od Rusije se zahteva da istraži da li je bilo doping slučajeva koji nisu navedeni u izveštaju WADA, da unapredi edukaciju sportista i da obezbedi dodatne doping testove za svoje reprezentativce uoči Olimpijskih igara.
Ruska vlada je u više navrata demantovala učešće u dopingu atletičara, rekavši da je korišćenje dopinga izolovan slučaj i optužila WADA da želi da joj uništi reputaciju.

Povezana vest:  Bolt, Farah i Bondarenko kandidati za atletičara godine