Ivana Spanovic prag pozz

Španovićeva prekinula takmičenje u Štokholmu

Srpska atletičarka Ivana Španović zbog blagog zatezanja koje je osetila u zadnjoj loži desne noge, prekinula je nastup na mitingu u Štokholmu posle treće serije. Ivana je imala samo jedan ispravan skok, I to u trećoj seriji, kada je zabeležila skromnih 6,11m. Prva dva skoka su nažalost bili neispravni zbog prestupa na dasci.
-Ivana je već u prvom skoku osetila blago zatezanje zadnje lože, više neprijatnost I nelagodnost nego bol. Nije mogla da pronadje pravi ritam, požalila se i na podlogu na kojoj su skakale i bilo je dovoljno razloga da donesemo odluku o prekidu takmičenja. Jednostavno nismo želeli da rizikujemo, svetsko prvenstvo naš očekuje tačno za mesec dana. Po povratku u Srbiju obavićemo sve preglede I u dogovoru sa lekarima doneti odluku o nastupima na narednim takmičenjima – istakao je trener Obradović.
I pored svih neprijatnosti na današnjem takmičenju, trener Obradović posle nastupa u Štokholmu ostaje optimista i veruje u svoju pulenku.
-Prva dva skoka iako uz neuspešan dolazak na dasku, odlične daljine. Rezultat 6,11m je sa odrazom na dve I po stope od daske. Sve u svemu nema razloga za brigu. Sve ćemo da učinimo da Ivana svetsko prvenstvo u Portlandu dočeka maksimalno spremna.

Povezana vest:  Evropska atletika: Beogradski maraton suspendovan do daljeg