veselin jevrosimovic izbori

Jevrosimović i atletičari: Veliki dan za srpsku atletiku, za sport

Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović rekao je danas da je otvaranje atletske dvorane u Beogradu veliki dan za taj sport i za sport uopšte. 
-Danas je veliki dan za srpsku atletiku, danas je veliki dan za srpski sport. Dugo očekivan objekat konačno je gotov. Atletika je dobila svoju kuću, sutra će biti svečano otvaranje zajedno sa medjunarodnim mitingom – rekao je Jevrosimović na konferenciji za novinare u Starom dvoru. Atletska dvorana na Banjici biće otvorena sutra medjunarodnim takmičenjem „Serbian open indoor meeting“.
-Želim da se kao predsednik Saveza zahvalim Vladi Srbije, premijeru Aleksandru Vučiću, koji je najviše doprineo da se ovaj objekat završi, Ministarstvu omladine i sporta na čelu sa Vanjom Udovičićem, kao i bivšem ministru odbrane Bratislavu Gašiću – dodao je Jevrosimović.
Atletičari će se sutra takmičiti u 11 zvaničnih i dve revijalne discipline. Miting počinje u 17.00.
-Naša ambicija i naša želja je bila da, pre svega, naši sportistima omogućimo da se predstave domaćoj publici. Imamo goste uglavnom iz regiona, ali su dosta dobri sportisti koji bi trebalo da budu dostojna konkurencija našim takmičarima. Imamo goste iz petnaestak zemalja, još nismo zaključili liste – rekao je direktor mitinga Dragutin Topić. 
Srpski atletičar Asmir Kolašinac rekao je da je atletska dvorana u Beogradu jedna od najlepših i najmodernijih u kojima je ikada bio. 
-Prijatno sam iznenadjem onim što sam video. Zaista sam prošao sve moguće dvorane na svetu i želim da vam kažem da sam ponosan što imamo jednu od najlepših i najmodernijih dvorana u Evropi, možda i u svetu – rekao je Kolašinac.
-Na ulazu u dvoranu postoji tabla na kojoj piše da su u izgradnji dvorane učestvovali Vlada Srbije i ministarstva omladine i sporta i odbrane i ASS. Ja bih tu možda samo dodao da smo i mi šampioni, atletičari, učestvovali u tome… Ali, mi ćemo to zakititi medaljama koje će to uslediti – dodao je srpski bacač kugle.
Kolašinac se potom i našalio.
-To može sada da bude i pritisak na nas. Ranije kad god bismo imali loše rezultate uvek bismo govorili: ‘Pa, nemamo dvoranu’. Sada nećemo imati taj izgovor – rekao je on.
Kolašinac će zbog povrede propustiti sutrašnji miting.
-Povredio sam ledja i nisam uspeo da saniram tu povredu. Ostaću dužan beogradskoj publici, ali obećavam da ću se odužiti na Olimpijskim igrama i na Evropskom prvenstvu u Beogradu – rekao je Kolašinac.
I srpska rekorderka u skoku u dalj Ivana Španović je zahvalila svima koji su doprineli da se hala završi na vreme.
-Najviše zbog Evropskog prvenstva koje nas čeka sledeće godine… Ali, ono što je najbitnije je da su stvoreni uslovi za konstantan trening, naročito tokom zime. Jedva čekam da miting počne, još nisam bila u hali, želim da to bude veliki šok za mene – rekla je Španović.
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić istakao je da Beograd i Srbija od danas imaju najbolju i najmoderniju atletsku dvoranu u ovom delu Evrope. 
-Imamo čime da se dičimo… Želimo da Beograd i Srbija postanu centar sportskih dešavanja u ovom delu Evope. Sutra je idealna prilika da svi vide ono što možemo da pružimo – rekao je ministar.
Udovičić je najavio da će do kraja 2016. godine biti završena i izgradnja atletskog stadiona u Novom Pazaru i dodao da će time biti zaokružena priča o atletici. 
-Ovo nije ulaganje samo u atletiku, ovo je ulaganje u celoklupan sport, u sve sportiste, jer na atletskim stadionima mogu da se spremaju svi sportisti – rekao je Udovičić.

Povezana vest:  Amela Terzić u polufinalu SP na 1.500 metara