radovan curcic promocija 3

Ćurčić: Pratimo kandidate za reprezentaciju

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je danas da zajedno sa svojim stručnim štabom prati formu svih kandidata za državni tim i dodao da će Matija Nastasić propustiti predstojeće prijateljske utakmice s Poljskom i Estonijom zbog povrede.
Fudbaleri Srbije igraće prijateljske utakmice protiv Poljske u Poznanju 23. marta i šest dana kasnije u Talinu protiv Estonije, u sklopu priprema pred početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji. 
-Od prvog dana ove godine pratimo učinak i formu svih kandidata za najbolji nacionalni tim, a naravno ima mnogo detalja sa kojima ne možemo sada izaći u javnost. Matija Nastasić definitivno neće biti sa nama za naredne mečeve, ali raduje povratak Nikole Maksimovića. Aleksandar Mitrović je pod malim upitnikom, videćemo narednih dana kakva je situacija sa njegovim statusom u Njukaslu. Sve pratimo, a početkom naredne nedelje idu prvi pozivi – rekao je Ćurčić za sajt Fudbalskog saveza Srbije.
Ćurčić je bio u Atini, a njegov pomoćnik Nenad Cvetković u Briselu, gde je gledao utakmicu Anderlehta i Standarda, za koje igraju Filip Djuričić i Miloš Kosanović. 
-Pojedini igrači su ove zime promenili sredinu, a medju njima su i Djuričić i Kosanović. Ima onih koji dugo nisu igrali a nema mnogo kandidata koji imaju kontinuitet u svojim klubovima. To je problem sa kojim se suočavamo – naveo je selektor.
Govoreći o 150. „večitom“ derbiju, u kojem je u subotu Crvena zvezda pobedila Partizan sa 2:1, Ćurčić je rekao da je utakmica mogla da zadovolji publiku i dodao da u oba tima ima igrača koji su u konkurenciji za predstojeće utamice državnog tima. 
-Videli smo lepe golove, gledali stvari koje prate ovakve utakmice. Mnogo uzbudjenja i neizvesnosti do samog kraja. U oba tima ima igrača koji se nalaze u konkurenciji za naredne mečeve reprezentacije, a ni imena nisu tajna. U fokusu su bili (Marko) Grujić, (Darko) Brašanac, (Marko) Petković, (Aleksandar) Katai, (Damir) Kahriman. Ko će se od njih naći na spisku, o tome ćemo kada dodje vreme – rekao je Ćurčić. 

Povezana vest:  Božić: Partizanu, kao i uvek, želim samo najbolje