Milos Raonic Thailand

Raonić i Nestor ne igraju protiv Francuske u Dejvis kupu

Kanadski teniseri Miloš Raonić i Danijel Nestor povukli su se danas iz reprezentacije uoči duela Francuskom u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa. Kako su preneli britanski mediji, 13. teniser sveta Raonić propustiće duel sa Francuskom jer se nije oporavio od povrede mišića zadobijene na Australijan openu, dok se 12. dubl igrač sveta Nestor povukao zbog porodičnih stvari.
-Veoma sam tužan što neću moći da se priključim timu u Dejvis kupu. Dejvis kup je uvek bio i ostaće prioritet u mom rasporedu. Moje telo mi u ovom trenutku ne dozvoljava da se takmičim, a mišić koji sam pokidao u Australiji nije potpuno izlečen – rekao je Raonić.
Raonić se zbog povrede nije takmičio na turnirima u Delrej Biču i Akapulku. Teniski savez Kanade saopštio je da će pozvati zamene za Raonića i Nestora. U kanadskom timu su Filip Bester, Frank Dančević, Vasek Pospišil and Adil Šamasdin.
Selektor Francuske Janik Noa u tim je pozvao Žoa Vilfreda Congu, Rišara Gaskea, Gaela Monfisa i Žila Simona. Kanada i Francuska će od 4. do 6. marta igrati u Gvadelupu meč prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa.

Povezana vest:  Predsednica parlamenta čestitala pobedu Ðokoviću