Srpski atletičar član Atletskog kluba Partizan, Asmir Kolašinac sinoć je pobedio na Mitingu u Slovenskoj Bistrici sa rezultatom od 20.74 metara.

Drugo mesto zauzeo je Hrvat Stipe Žunić sa 20.49 metara, a treće atletičar iz Bosne i Hercegovine Nedzad Mulabegović sa daljinom od 20.01 metar.

-Zadovoljan sam kako sam bacao, mada mislim da sam mogao dosta bolje. Svih šest serija su mi bile u 25cm, što pokazuje da sam na dobrom nivou, ali nijedan hitac nije bio savršen. Ovo takmičenje je došlo na kraju priprema koje sam odradio u Medulinu, pa sam možda bio malo i umoran. Ali sve je to put kako bi što spremniji dočekao Evropsko prvenstvo u Amsterdamu i Olimpijske igre u Riju – rekao je Kolašinac.

On je najbolji rezultat ostvario u petom pokušaju, a u ostalim serijama bacao je: 20.48m, 20.50m, 20.64m, 20.66m i 20.56m. Sledeće takmičenje za Asmira Kolašinca biće u Oslu na Mitingu Dijamantske lige.

Povezana vest:  Podrška Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji 26. Beogradskom maratonu

Osim Kolašinca, na jučerašnjem mitingu, skakao je i srpski atletičar Lazar Anić, koji je takođe osvojio zlatnu medalju i skočio novi lični rekord u skoku udalj 7.85 metara.