Na Atletskom prvenstvu Beograda za starije juniore reprezentativac Srbije u karlingu Filip Stojanović je osvojio zlatnu medalju u bacanju koplja.

Iako prethodna rečenica čudno zvuči, istinita je. Šesnaestogodišnji Filip Stojanović, učenik Sportske gimnazije u Beogradu trenira karling u Kraljevskom karling klubu i od skora bacanje koplja u Atletskom klubu PArtizan. U karlingu je pre tri godine osvoji bronzanu medalju na Evropskom karling prvenstvu grupe C sa seniorskom reprezentacijom, ove godine je prvi put učestvovao i na Svetskom karling prvenstvu za mešovite parove, a od pre nešto više od šest meseci trenira i bacanje koplja u Atletskom klubu Partizan. U martu mesecu je na zimskom Juniorskom atletskom prvenstvu Srbije u Sremskoj Mitrovici bio sedmi u Srbiji.

Povezana vest:  Kolašinac ispunio olimpijsku normu za Rio 2016.

Prošle subote 28.maja na atletskom stadionu Vojne Akademije na Banjici je prvi put bacao koplje od 800g i dobacio do 42,35m što je bilo dovoljno za prvo mesto.

Atletski trener AK Partizan Bojan Bradić je Filipov trener, ali i dugogodišnji trener Karling reprezentacije Srbije. Tako su se i upoznali i Bojan je pomno pratio Filipov razvoj kao sportiste. I sam kopljaš, Bojan je prepoznao u Filipu potencijal i mudrim pedagoškim pristupom je kod njega probudio interesovanje za atletiku. Prvi put je Filip bacao koplje prošlog leta tokom letnjih kondicionih priprema karlingaša, da bi od novembra meseca počeo aktivno da trenira i bacanje koplja.

Povezana vest:  HUMANI MARATONCI NA 24. BEOGRADSKOM MARATONU

Filip je prethodno trenirao i košarku, ali je i rastao uz manifestacije Olimpijskog komiteta Srbije namenjene mladima kao što su „Olimpijski čas“, „Olimpijska soba“, „Olimpijsko dvorište“, „EkOlimpijada“ što je kod njega razvilo ljubav prema sportu i olimpijskim idejama i poseban osećaj rodoljublja kada se igra za reprezentaciju.

Filip želi da ostane odličan đak i da mu je škola i učenje na prvom mestu, posebno sada jer je izostao mesec dana iz škole zbog obaveza sa Karling reprezentacijom Srbije. A o sportskim snovima Filip kaže da ima dva: „San mi je da učestvujem na Olimpijskim igrama i branim boje srpske zastave. Voleo bih da učestvujem i na zimskim i na letnjim igrama sa karlingom odnosno bacanjem koplja.“

Povezana vest:  Rusija vodi na ekipnom EP u Stokholmu