Ženska rukometna reprezentacija Srbije završava kvalifikacioni ciklus u kome je učešće na Evropskom prvenstvu u Švedskoj u decembru 2016. praktično i obezbeđen. Pred našom najboljom selekcijom su  dve poslednje utakmice, protiv Ukrajine 1. juna u Kijevu u 18 časova i protiv Italije u Kraljevu, 4. juna u 18 časova.

– To što se nalazimo u ovolikom broju, to mi je podstrek. Sada sam našla motiv za naredne dve utakmice. Satram da smo zaslužile veću pažnju madija našim rezultatima. Jako mi je drago što imamo nova imena na spisku. Optimistički sam raspoložena, jer sam na okupljanju osetila mnogo pozitivne energije i sjajne atmosfere među igračicama. Kao što Radomir Antić kaže, „ne čine tim dobri igrači, već timski raspoloženi igrači“. To mi imamo i najveća prepreka nam je mali broj treninga.  Već sutra putujemo za Ukrajinu, ali bez alibija, idemo da pobedimo i uverena sam da ćemo to i da uradimo- izjavila je Dragica Đurić, selektor reprezentacije.

Povezana vest:  HRS pozvao navijače da pristojno navijaju

Debitantkinja  Anastazija Đoković nije krije sreću što je dobila šansu da se dokaže u nacionalnoj selekciji. – Ne osećam se novom u reprezentaciji, sa svima se poznajem i presrećna sam što sam srela moje neke bivše cimerke iz klubova. Nadam se da ćemo da pobedimo u oba meča- izjavila je Đokovićeva.

Kapiten  Katarina Krpež-Šlezak kaže da je cilj devojaka pobeda u oba meča, ali i ispravljanje grešaka.

Povezana vest:  Nastavlja se plej-ofa SRLS, pošalji SMS na 1003 i gledaj derbi

– Da završimo na najbolji mogu način. Analize smo već odradili, sada na terenu moramo da to pretočimo u delo –  dodala je ona.

Povratnik u reprezentaciju Marina Dimitrijević bila je jasna:

– Imala sam sjajnu sezonu u Rumuniji i drago mi je da sam ponovo u reprezentaciji. Na meni je da se uklopim u postojeći sistem i da doprinesem da budemo još bolje. Imamo dve utakmice, najbitnije je da se stvara pobednički duh.

Povezana vest:  Tigrice za jedanaestu pobedu i Juliana