Tomasevic SRB nor 2 deo 19SP ZA ŽENE 2013
Tomašević i Damnjanović: Znale smo da ćemo pobediti

Srpske rukometašice Sanja Damnjanović i Katarina Tomašević izjavile su večeras da su bile ubeđene u pobedu nacionalnog tima nad Norveškom i prolaz u polufinale Svetskog prvenstva.
-Ušle smo nervozno u utakmicu, nismo osetile moć kao na meču protiv Južne Koreje. Kada smo počeli da se dižemo i hvatamo priključak, znala sam da nema šanse da nas dobiju. Stvarno su više dosadile, imaju toliko medalja, ali sada je došao kraj – rekla je Damnjanovićeva, sa osam pogodaka najefikasnija u srpskom timu uz fenomenalnu Draganu Cvijić.
Srbija će u borbi za finale igrati protiv Poljske, koja je iznenadila Francusku.
-Poljska je izuzetno kvalitetna, pravo su izneđenje SP. Pobedile su veliku ekipu Francuske. Moramo da ih respektujemo kako nam se ne bi ponovila Crna Gora. Promašili smo tri sedmerca, izgleda da nas Lunde dobro poznaje, malo sam se pribojavala kada je Cvijić uzela loptu, ali na sreću dobro je odradila posao – dodala je Damnjanovićeva.
Kada je Katarina Tomašević „proradila“ na golu u drugom poluvremenu, Srbija je preuzela inicijativu u meču.
-Rekla sam i pre utakmice da moramo da pobedimo najbolje ako želimo da dođemo do same završnice. I pre meča znala sam da smo spremne i da možemo da ih dobijemo. Posle ove pobede dobili smo vetar u leđa i idemo dalje, ništa ne može da nas zaustavi – rekla je Tomašević.
Levi Bek Biljana Filipović istakla je da je presudila borbenost srpskog tima.
-Drago mi je da smo meč privele kraju kako treba, da nije bilo neizvesnosti. Idemo dalje, moramo da budemo oprezni kada je Poljska u pitanju, ipak su izbacile jednu Francuske – rekla je Filipovićeva.
Polufinalna utakmica svetskog prvenstva između Srbije i Poljske igra se 20. decembra od 18 sati.

Povezana vest:  KUP KARPATA, Rukometašice Srbije pobedile Makedoniju