derbi zvezda slavljePoznati svi Zvezdini rivali u Evrokupu

Nakon što je kompletirano poslednje kolo prve faze Evrokupa poznati su svi rivali Crvene zvezde Telekom u drugoj fazi Evrokupa. Uoči poslednjeg kola znalo se da će uz Zvezdu grupu L činiti Nižnji Novgorod, a sada je poznato da će uz njih biti španski Bilbao i grčki Panionios.
Pobedom Bešiktaša nad kragujevačkim Radničkim samo je potvrđeno da će crveno-belima iz grupe H kao rival doći Grci, dok je u grupi B postojalo mnogo kalkulacija i čak tri tima su bila u opticaju da se pridruže Zvezdi i Nižnjim. Od tri moguće opcije, dogodilo se da Bilbao savlada Odlenburg sa više od pet razlike (90:84) i to pogotkom Mumbrua sekund pre kraja utakmice.
Posebno je zanmiljivo da su Nemci u poslednju deonicu ušli sa četiri poena prednosti, a sa tim rezultatom bi Cedevita bila rival izabranicima Dejana Radonjića. Da kojim slučajem Mumbru nije bio precizan, odnosno da je Bilbao slavio sa manje od pet poena razlike koliko je bilo u prvom meču ove dve ekipe, Oldenburg bi išao u grupu L Evrokupa. Ipak, sreća u ovom meču je bila na strani Španaca pa će tako crveno-beli umesto u Nemačku putovati na Iberijsko poluostrvo.

Povezana vest:  EP LITVANIJA 2011, Hrvatska poražena od Makedonije