reprezentacija_srbijeEKIPNO EP

U Beogradu oko 500 atletičara iz osam država

 

Na Evropskom ekipnom prvenstvu Druge lige učestvovaće oko 500 atletičara iz osam država, a najveća zvezda takmičenja biće višestruka svetska šampionka u skoku u vis Blanka Vlašić, najavili su danas organizatori.

U Beogradu će učestvovati atletičari iz Austrije, Hrvatske, Izraela, Letonije, Moldavije, Slovačke, Švajcarske i Srbije.

Povezana vest:  HUMANI MARATONCI NA 24. BEOGRADSKOM MARATONU

Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović izjavio je da se nada da će posle organizacije Evropskog ekipnog prvenstva Druge lige u Beogradu takmičari dobiti potrebnu atletsku dvoranu.

-Nadam se da ćemo posle ovog takmičenja biti u prilici da dobijemo podršku da srpski atleticari dobiju više nego potrebnu atletsku dvoranu – rekao je Jevrosimović na konferenciji za novinare, uoči predstojećeg takmičenja.

Povezana vest:  Jago Lamela u bolnici zbog depresije

On je dodao da je optimista i da veruje da će Beograd zahvaljujući novoj atletskoj dvorani dobiti organizaciju Evropskog prvenstva 2015. godine.

-Želim svim takmičarima puno uspeha tokom prvenstva, a našoj reprezentaciji što više bodova kako bi osigurala put u Prvu ligu Evrope – rekao je Jevrosimović.

Evropsko ekipno prvenstvo održaće se 19. i 20. juna na stadionu Crvene zvezde.

Povezana vest:  Fantastična srpska četvorka spremna za Peking