asmir_kolasinac_kznLučić: takmičenje može da počne

 

Predsednik Organizacionog odbora ekipnog atletskog prvenstva druge lige Evrope Vladimir Lučić izjavio je danas da takmičenje, koje se održava 19. i 20. juna u Beogradu, može da počne i najavio učešće više od 500 predstavnika „kraljice sportova“ iz osam zemalja. „Pored naših reprezentativaca, na stadionu Crvene zvezde nastupiće i selekcije Austrije, Hrvatske, Izraela, Letonije, Moldavije, Slovačke i Švajcarske. Sve je spremno za prvenstvo čiji je pokrovitelj Ministarstvo omladine i sporta Srbije“, poručio je Lučić na konferenciji za novinare u beogradskom hotelu „Kontinental“. Lučić je dodao da je i pomoć pet stotina volontera veoma značajna u cilju što kvalitetnije organizacije najznačajnijeg atletskog događaja ove godine u Srbiji, dok je predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović naveo da se nada da će posle ovog takmičenja naši sportisti dobiti, kako je ocenio, „više nego potrebnu atletsku dvoranu.

Povezana vest:  Održana Konferencija za medije povodom Belgrade Indoor Meeting-a

-Verujem da će Beograd zahvaljujući novoj atletskoj dvorani dobiti i organizaciju Evropskog prvenstva 2015. godine – optimista je Jevrosimović Reprezentativka Srbije Marina Munćan nastupiće u dve trke i to na 800 i 1.500 metara.

-Daću sve od sebe da osvojim što više bodova, jer naša selekcija zaslužuje da bude u prvoj ligi Evrope“ istakla je Munćan – učesnica mitinga Dijamantske lige u Njujorku. Naš predstavnik u u bacanju kugle Asmir Kolašinac tvrdi da je u odličnoj formi.

Povezana vest:  Bolt bez problema, trojica Jamajčana u finalu na 100 metara

-Imao sam problema sa povredom, ali sada je sve u redu – poručio je Kolašinac i obećao hitac preko 20 metara. U sastavu reprezentacija koje će se boriti za plasman u prvu ligu Evrope nalaze se osvajači evropskih i svetskih odličja, među kojima je i višestruka svetska šampionka u skoku u vis Hrvatica Blanka Vlašić.