Svetski rekorder i višestruki olimpijski šampion Jusein Bolt rekao je da veruje da će suspenzija ruskih atletičara sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru uplašiti mnoge da čak i razmišljaju o dopingu.

-Ako varaš i ako ideš protiv pravila, bićeš kažnjen. To je poruka. Nadam se da će ovo uplašiti mnogo ljudi i poslati snažnu poruku – rekao je Bolt novinarima u Londonu.

Sud za sportsku arbitražu (CAS) odbacio je žalbu Olimpijskog komiteta Rusije i 68 atletičara koji su tražili da učestvuju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i tako potvrdio suspenziju Medjunarodne atletske federacije (IAAF). Bolt nije želeo da posebno govori o ruskim atletičarima.

Povezana vest:  Beograd „punom parom" ka Evropskom prvenstvu u dvorani

-Neću ja da komentarišem da li neka odluka ispravna ili ne. Tužan sam, ali postoje pravila. Da li mislim da ih je trebalo suspendovati? Nemam komentar. Pravila su pravila – naveo je svetski rekorder.

Bolt bi upravo zbog dopinga svog sunarodnika Neste Kartera mogao da ostane bez zlatne medalje osvojene u štafeti 4×100 metara na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine.

Povezana vest:  Austrijska maratonka kažnjena zbog odbijanja testa

-To bi bilo razočaravajuće, ali šta ja mogu da uradim povodom toga? Kao što sam već rekao, postoje pravila – rekao je Bolt.