Trener fudbalskog kluba Crvena zvezda Miodrag Božović rekao je danas da se nada da će njegova ekipa savladati Napredak i napraviti dobru seriju na početku Super lige, kao i to da će osvajanje titule biti prioritet ove sezone, bez obzira na rezultate u Evropi.

-Nadam se seriji pobeda na početku prvenstva. Mnogo je bitno da pobedjujemo jer pobedama dolazi samopouzdanje. Isto tako, mnogo je bitan dobar početak, ali neće biti lako. Odbrana titule je sigurno prioritet. Šta god da se desi u kvalifikacijama (za Evropu), bilo bi veoma loše ako ne osvojimo titulu – rekao je Božović na konferenciji za novinare.

Zvezda će u petak od 20.00 na stadionu „Rajko Mitić“ u Beogradu utakmicom protiv Napretka početi odbranu titule u Super ligi Srbije.

Crveno-beli su se u utorak plasirali u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, trijumfom u dvomeču sa Valetom sa Malte, a Božović je kazao da su neophodne pobede u svim takmičenjima.

Povezana vest:  Manćini: Pirlo i Bilja? Ne, ali hoću Belarabija i Perotija

-Zvezda dugo nije igrala kvalifikacije, nemamo neki rejting i treba da pobedjujemo, osvajamo titule i pokušamo da što dalje prodjemo u Evropi da bi sledeće godine bilo lakše. Sve se boduje, što manje igrate, manje su i šanse da prodjete jer nailazite na protivnike koji su nepremostiva prepreka – kazao je Božović.

Trener beogradskog kluba je naveo da će u predstojećem susretu sa Napretkom biti veoma teško jer su ekipe koje dodju iz nižeg ranga veoma motivisane.

-Biće nam potrebno mnogo snage da pobedimo taj njihov motiv. Dobro ćemo se spremiti. Ali, Napredak nije naivan, ima iskusnu ekipu, nekoliko igrača koji su se vratili iz inostranstva. Napredak nije za potcenjivanje. Ako mislimo da napravimo nešto, moramo da ih pobedimo, ali u fudbalu ne treba govoriti unapred – dodao je on.

Povezana vest:  Dejan Stankovic: Nole je najbolji srpski sportista ikada

Božović je najavio promene u odnosu na tim koji je igrao protiv Valete. On je naveo da će desni bek Marko Petković biti u timu, a da će za sastav konkurisati i krilni fudbaler Srdjan Plavšić, koji nije bio u ekipi u prve dve utakmice protiv Valete.

-Neke ćemo verovatno odmoriti, a neki će igrati. Sve zavisi kako će se osećati – dodao je trener crveno-belih.

Božović je na konferenciji analizirao revanš utakmicu sa Valetom odigranu pre dva dana u Beogradu, dok je istakao da mu je „mnogo drago“ što su se u Ludogorecu, narednom protivniku Zvezde u Evropi, obradovali i što vide olakšanje što će igrati protiv njegovog tima.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Platini: Pobeda Liona nije sumnjiva

Trener je stao u odbranu štopera Tomasa Fibela i Zorana Rendulića, koji su bili kritikovani u javnosti zbog brojnih grešaka na duelu sa malteškim klubom.

-Dopustili smo greške koje smo stalno pravili. Ali, svi gledaju samo dva centralna igrača u odbrani, a ima tu malo preterivanja što se tiče njihove krivice. Ekipa se kolektivno brani i napada. Ako ima pritiska na odbranu, to je zbog toga što vezni i napadači nisu uradili kako treba. Imamo dva beka koja često zaboravljaju ulogu i idu napred. Dva čoveka ostanu na vetrometini i uopšte nisu u dobrom položaju – rekao je Božović.

Zvezda će sutra dočekati Napredak u srpskom prvenstvu, a potom će u utorak gostovati Ludogorecu u Razgradu u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Revanš sa bugarskim klubom igraće se 2. avgusta u Beogradu.