Dvostruka olimpijska šampionka i svetska rekorderka u skoku s motkom, Ruskinja Jelena Isinbajeva, objavila je danas da završava sportsku karijeru.

-Pozvala sam vas da vas obavestim da sam odlučila da završim karijeru – rekla je Isinbajeva na vanrednoj konferenciji za novinare u Rio de Žaneiru, prenosi Taš.

-Danas u Riju, 19. avgusta 2016. godine, Jelena Isinbajeva završava svoju karijeru. Veoma sam srećna što sam ispunila svoje snove, osvojila sam sve moguće medalje, sve moguće titule, osvojila sam ljubav navijača širom sveta – rekla je ona.

Povezana vest:  Pauel: Cilj mi je zlato na SP u Pekingu

Isinbajeva nije nastupila na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, pošto su atletičari Rusije suspendovani zbog doping skandala.

Ona je na Olimpijskim igrama 2004. i 2008. godine osvojila zlatne olimpijske medalje u skoku s motkom, dok je 2012. godine osvojila bronzu. Isinbajeva (34) 28 puta je obarala svetski rekord i višestruka je svetska i evropska šampionka.

Povezana vest:  Više doping testova na najvažnijim maratonima

Isinbajeva je prva žena koja je preskočila pet metara, a drži svetski rekord rezultatom pet metara i šest centimetara.

Ruskinja je danas objavila video snimak svog „poslednjeg skoka“. Taj video snimljen je u njenom rodnom Volgogradu, a prati ga poruka: „Ovaj skok završava moju karijeru i otvara novu etapu u mom životu. Neću se predati. Idem dalje“.

Povezana vest:  Filipović: Odsustao sam jer mi je pukla patika

Isinbajeva je na konferenciji za novinare u Riju navela da razmatra ponudu da predvodi Atletski savez Rusije.

Ona je ranije danas izabrana u Sportsku komisiju Međunarodnog olimpijskog komiteta.