Kajakaš Vladimir Torubarov rekao je danas da je srpski četvorosed spreman da se u finalu Olimpijskih igara bori za medalju u trci na 1.000 metara.

-Imamo sve što je potrebno kako bismo se borili za medalju na Olimpijskim igrama. Natempirali smo formu za Igre. Najbitnije stvar u ovakvim trkama je da ostanemo u svom čamcu, da budemo smireni do kraja. Možda nismo najbolji u startu, ali ako ostanemo mirni možemo sve da nadoknadimo – rekao je Torubarov novinarima u Rio de Žaneiru.

Povezana vest:  Maljkoviću nepodeljena podrška za novi mandat na čelu OKS

Srpski četvorosed u ;sastavu Marko Tomićević, Milenko Zorić, Dejan Pajić i Vladimir Torubarov plasirao se danas u A finale Olimpijskih igara.

-U kvalifikacije smo ušli taktički, jer sve posade idu u polufinale, a samo jedna u finale. Želeli smo da vidimo kako će se trka razvijati, ali na nekih 400 metara smo videli da su Česi ubedljivo prvi, pa nismo imali nameru da ulazimo u trku. U polufinalu smo pokazali našu snagu i ispostavilo se da smo u jakoj dobroj formi – rekao je Torubarov.

Povezana vest:  Zdravstvena komisije OKS održala drugi sastanak sa predstavnicima saveza na temu Zika virusa

On je dodao da njemu i Pajiću mnogo znači što veslaju s ;osvajačima srebrne medalje na Igrama u Riju – Tomićevićem i Zorićem.

-Jako dobro je da u posadi imamo osvajače medalje. Tomićević nas sa svojim iskustvom vodi u trci i tu je da iskontroliše, a mi smo pozadi tu da ga ispratimo – kazao je Torubarov.

Srpski četvorosed će u finalu u subotu biti u prvoj stazi, a Dejan Pajić je rekao da je to dobra stvar.

Povezana vest:  57 mladih sportista Srbije na EYOF-u u Bakuu

-To je dobra stvar za nas. Možemo da veslamo svoju trku. Neće biti posada oko nas koje mogu da nas zapljuskuju. Odradićemo finale maksimalno i nadamo se dobrom rezultatu – kazao je Pajić.

Finalna trka četveraca na Olimpijskim igrama održaće se sutra u 15.07 po srednjoevropskom vremenu.