Srecko, Ivana Maksimovic, Zarko Paspalj, Vesna Jovicic (VB)

Ove srede olimpijki karavan predvođen Srećkom stigao do Jagodine
 
U Osnovnoj školi „17. oktobar“ u Jagodini, danas su održane treće ovogodišnje „EkOlimpijske igre”, a đaci iz ovog grada imali su prilku da se upoznaju, igraju i slikaju sa Srećkom, maskotom Olimpijskog tima Srbije.
Učesnike „EkOlimpijskih igara“ pozdravio je proslavljeni košarkaš, a danas potpredsednik OKS Žarko Paspalj, dok su u okviru tribine osnovci imali prilku da razgovaraju sa reprezentativkom Srbije u streljaštvu Ivanom Maksimović, koja će predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama u Londonu.
Učesnicima tribine Ivana je pričala o streljaštvu, o tome kako je počela da trenira, šta je to što ona voli u svom sportu, objasnila im kako se drži puška i koja su pravila u streljaštvu. „Veliko mi je zadovoljstvo da mogu sa decom da podelim svoju ljubav prema streljaštvu. Oni malo znaju o mom sportu, ako bi znali malo više možda bi poželeli da probaju da treniraju.“
jagodinaolimpkaravan-032 
Ivana je đacima u Gornjem Milanovcu rekla kako je njen otac Goran Maksimović, koji je išao baš u njihovu osnovnu školu, u istom sportu osvojio zlatnu olimpijsku medalju. „Ja ću biti deo Olimpijskog tima Srbije na Olimpijskim igrama u Londonu i nadam se da ću i ja svi ostali sportisti Srbije imati vašu podršku,“ rekla je Ivana. Potpredsednik OKS Žarko Paspalj dodao je: „Olimpijki tim Srbije se u Londonu nada 100-oj olimpijskoj medalji, ko zna možda će baš Ivana biti ta koja će osvojiti baš tu jubilarnu.“
Žarka Paspalja, đaci su pitali kakvo je iskustvo učestvovati na Olimpijskim igrama, a on im je rekao: „Mnogo je velikih takmičenja, svetskih, vvropskih prvenstava, ali samo jednom u četiri godine su Olimpijske igre. To je takmičenje na kojem nisu samo košarkaši ili samo strelci, već svi najbolji sportisti iz svih olimpijskih sportova, iz celog sveta. Taj osećaj je fenomenalan, a osvajanje olimpijske medalje neopisiv.“
Osnovci u Jagodini su na neposredan način, kroz druženje i igru naučili zašto je dobro baviti se sportom, koje su olimpijske vrednosti, šta su Olimpijske igre, a šta Olimpijada, koji su  olimpijski sportovi, kako se na engleskom kažu olimpijski krugovi, kao i niz zanimljivosti iz istorije olimpizma.
Vojvođanska banka koja je već treću godinu partner Olimpijskog komiteta Srbije na svim programima olimpijskog obrazovanja i ovom prilikom je decu nagradila prikladnim poklonima, a decu je pozdravila i decu je pozdravila i Vesna Jovičić, menadžer ekspoziture Vojvođanske banke u Jagodini.
Kompanija VISA top partner Međunarodnog olimpijskog komiteta poklonila je i ovom prilikom 10 fudbalskih lopti.
Sa početkom olimpijske godine, Olimpijski komitet Srbije i Fond sporta i olimpizma pokrenuli su Olimpijski karavan, sa ciljem širenja olimpijske ideje i duha olimpizma, ali i promocije Olimpijskog tima Srbije, koji će predstavljati našu zemlju na XXX jubilarnim Olimpijskim igrama u Londonu! Do početka Igara u Londonu oko 8000 dece iz čitave Srbije biće deo Olimpijskog karavana.
Pre Jagodine Olimpijski karavan bio je u Zemunu i Gornjem Milanovcu, a već sledeće srede stiže u Osnovnu školu u „Nikola Tesla“ u Grockoj.

 

Povezana vest:  Olimpijska šampionka u maratonu suspendovana na osam godina