Nekoliko nacionalnih olimpijkih komiteta, medju kojima je bio i srpski, napravilo je brzi pregled borilišta za Igre u Tokiju 2020. godine.

-Nismo imali da postavimo mnogo pitanja organizatorima jer su mesta apsolutno fantastična – rekao je prvi čovek Olimpijskog komiteta Velike Britanije Mark Ingland, prenela je agencija AP.

Pored Srbije i Britanije, na turneji su bile još Indonezija, Kazahstan, Grčka, Gvatemala, Kina, Filipini, Portoriko, Portugal, Monako i Japan. To je bila prva poseta Tokiju od završetka Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu prošlog meseca. Medju mestima koja su obilažena je bila i dvorana za gimnastiku, koja je izgradjena 1954. godine i koristila se za Olimpijske igre 1964.

Povezana vest:  KOMPANIJA DELHAIZE SERBIA sa svojim lancem MAXI postala generalni sponzor OLIMPIJSKOG TIMA SRBIJE

Ona će biti domaćin takmičenja u stonom tenisu, a nalazi se nedaleko od olimpijskog stadiona koji je još u izgradnji.

-Ovo mesto ima istoriju i tradiciju, a možemo da vidimo da je u apsolutno izvrsnom stanju – naveo je Ingland.

Korišćenje postojećih objekata se dopada Medjunarodnom olimpijskom komitetu (MOK), koji je kritikovao gradove domaćine koji su pravili komplekse isključivo za Igre i potom su propadali. Poslednje Olimpijske igre u Rio de Žaneiru ostavili su šest objekata koji se ne koriste adekvatno od tada. Jedan od njih je biciklistički velodrom koji je dva puta goreo u poslednje dve godine, dok je prazno i nekoliko arena u olimpijskom parku. Igrače ne može da pronadje i golf teren.

Povezana vest:  Pobeda britanskih fudbalerki

Olimpijske igre u Tokiju održaće se od 24. jula do 9. avgusta 2020. godine.