Ivana Španović posle osvajanja istorijske medalje na Olimpijskim Igrama u u Riju, nastavlja sa takmičenjima iz serije Dijamantske lige. Peti po redu miting kada je u pitanju Ivanina disciplina, skok udalj, održaće se u Lozani 25.avgusta, tako da se olimpijci sele iz Rija grada domaćina dvadesetosmih Olimpijskih Igara u Lozanu, grad na obali Ženevskog jezera kojeg zbog sedišta Međunarodnog Olimpijskog komiteta često nazivaju I Olimpijski glavni grad.

Povezana vest:  Evropski kongres u Beogradu

Španovićeva ubedljivo vodi u ukupnom plasmanu sa 36 bodova, Amerikanka Britni Ris ima 16 poena, Kanađanka Kristabel Netej 15 bodova.

Najbolje skokove u toku cele sezone DL upravo je imala Ivana Španović, a posle fantasticnih skokova u Riju sigurni smo da će Ivana na mitinzima koji slede ostvariti skokove ponovo preko sedam metara.

Olimpijska šampionka Tiana Bartoleta biće najveća konkurencija našoj Ivani u Lozani, ali za borbenu I srčanu Ivanu to je samo još jedan izazov koji ona sa osmehom prihvata.

Povezana vest:  Nezaustavljiva Ivana Španović, samo jedan skok dovoljan za pobedu

Posle mitinga u Lozani, cela posada se seli na miting u Parizu – 27.avgust, dok je finale kao I do sada rezervisano za Cirih I održaće se 1.septembra 2016.godine.

Španovićeva je do sada pobedila na osam mitinga Dijamantske Lige.