Pobedom u Lozani Ivana Španović osvojila  je svoj  prvi dijamantski trofej, ali je najuspešniji atletski tandem svih vremena Španović i trener  Obradović odlučio da Ivana takmiči i u Parizu, a kasnije i obavezno finale u Cirihu, 1.septembra.

Ivana je nastavila da dominira, a za pobedu u Parizu bio je dovoljan samo jedan skok. Ispravan skok Ivana je imala u drugoj seriji kada je zabeležila fenomenalnih 6,90m i posle toga Ivana je prekinula takmičenje, nezavisno od toga šta će konkurencija uraditi.

Niko to kraja takmičenja nije bio ravan našoj Ivani. Drugo mesto zauzela je Britanka Loren Ugen sa 6,80m, dok je treće mesto osvojila Estonka Ksenia Balta sa 6,75m. Ni ovoga puta olimpijska šampionka Tiana Bartoleta nije uspela da obezbedi pravo na dodatne skokove posle treće serije, u Parizu je zabeležila vrlo skromnih 6,28m.

Povezana vest:  Coca-Cola naslovni sponzor Trke zadovoljstva, Prvenstva Balkana i Srbije na 27. SuisseGas Beogradskom maratonu

Taktiku za večerašnji nastup na stadionu „Stade de France” u Parizu trener Obradović odredio je već posle mitinga u Lozani, a to je da Ivana izvede samo jedan ispravan skok.

U Pariz nismo došli da jurimo bodove, jer je trijumfom u Lozani Ivana već obezbedila pobedu u ukupnom plasmanu. Došli smo da uradimo jedan kvalitetan trening, cilj je bio da se ne istroši previse I da što spremnija dočeka finale Dijamantske Lige u Cirihu” ‘ istakao je trener Obradović.

Povezana vest:  Velikom trkom na Marakani zvanično najavljena WE RUN BELGRADE trka

Tokom konferencije za medije organizovane uoči mitinga u Parizu, Ivana je istakla da je pogotovo raduje činjenica da se Francuskinja Eloiz Lesur vratila na stazu, a posle večerašnje pobede Ivana je izjavila:

Radujem se novoj pobedi, ali posebno sam se obradovala sto se Eloiz vratila se na stazu posle povrede. Jedva sam čekala da je zagrlim na stazi I poželim što brži povratak na nivo rezultata koji smo navikli od nje”.

Povezana vest:  Terzićeva i Petrović pobednici u Raškoj

Španovićeva je nastavila dominaciju kvaliteta i vrhunske forme kojom je obeležila celu sezonu. Današnja pobeda u Parizu je Ivanina peta pobeda na mitinzima Dijamantske Lige ove godine, ona je trijumfovala u Šangaju, Oslu, Štokholmu Lozani. Ivana ubedljivo vodi u sveukupnom plasmanu sa 56 bodova, na drugoj poziciji nalazi se Loren Ugen sa 18 poena, dok je na trećem mestu olimpijska vicešampionka Britni Ris sa 16 poena.