Na 30. Beogradskom maratonu, po treći put, biće organizovan štafetni polumaraton za srednje škole, za visoke škole i fakultete i za zaposlene u korporacijama, državnim institucijama i diplomatskim predstavništvima.

Na sajtu Beogradskog maratona počelo je prijavljivanje za štafetni polumaraton za srednje škole, za visoke škole i fakultete i za zaposlene u korporacijama, državnim institucijama i diplomatskim predstavništvima gde se mogu pronaći i sve informacije o tehničkoj organizaciji i propozicijama. Svaku takmičarsku ekipu odnosno štafetu čine 4 takmičara i mogu da budu muške, ženske ili mešovite (dva muška i dva ženska takmičara).

Povezana vest:  Hit serija o borilačkim veštinama Into the Badlands od 20. marta ekskluzivno na AMC kanalu

“Osim Trke zadovoljstva na (5 km), polumaratona (21,1 km) i maratona (42,2 km), koji su tradicionalno sastavni deo maratona i ove godine ćemo organizovati štafetni polumaraton za srednje škole, za visoke škole i fakultete i za zaposlene u korporacijama, državnim institucijama i diplomatskim predstavništvima u okviru jubilarnog 30. Beogradskog maratona.” – izjavio je, ovim povodom, Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona.

Povezana vest:  Objavljena knjiga Ane Marijanis "Vanga, vatrena biblija"

“Štafetno trčanje polumaratona i maratona je izuzetno popularno u svetu i značajno je doprinelo razvoju trkačkog pokreta koji sada broji desetine miliona ljudi širom sveta. Popularizacija trčanja i zdravog življenja i veći broj učesnika u okviru Beogradskog maratona bili su i najvažniji razlozi da se i ove godine na Beogradskom maratonu organizuje štafetni polumaraton.” – završio je svoju izjavu Dejan Nikolić.

  1. Beogradski maraton biće održan 22.04.2017.
Povezana vest:  Dopingovana i suspendovana južnoamerička rekorderka