Hokejaši Crvene zvezde savladali su ekipu NS Starsa rezultatom 8:5 (3:2, 5:2, 0:1), u utakmici broj 18. Prvenstva Srbije igranoj večeras u ledenoj dvorani „Pionir“.

„Crveno-beli“ su opravdali ulogu favorita u meču u kojem su obe ekipe igrale desetkovane. Domaćin je veoma izjednačenu utakmicu prelomio sa četiri vezana gola za 110 sekundi igre u završnici druge trećine kada je stigao do nedostižnih 8:4 i time obezbedio pobedu kojom je Zvezda osigurala prvo mesto u ligaškom delu sezone.

Povezana vest:  Radnički iz Niša u finalu Kupa Srbije, velika pobeda Dorćola u Balkan Super Ligi

U osmom uzastopnom trijumfu domaćeg sastava ponovo su sjajni bili Aleksandar Zubricki sa četiri gola i jednom asistencijom, odnosno Mihail Buhkin sa dva pogotka i tri dodavanja za gol, dok su se u strelce upisali i Vojin Dragović (imao i jednu asistenciju) i Ivan Glavonjić.

U redovima gostujuće ekipe Relja Radosavljević je postigao dva gola, uz tri asistencije, dok se dva puta u strelce upisao i Dejan Pajić. Jedan pogodak postigao je Ivio Kastel, dok je tri asistencije zabeležio ruski internacionalac Svjatoslav Akimov.

Povezana vest:  Voditelj Osman Ahmed i IDEA u službi zdravlja mališana

Prvenstvo Srbije nastavlja se u nedelju od 17.30 časova kada u ledenoj dvorani „Pionir“ ekipa Partizana dočekuje Vojvodinu.

Na tabeli vodi Crvena zvezda sa 24 osvojena boda iz devet odigranih utakmica, Vojvodina je druga sa sa dvostruko manje, treći je Partizan koji ima bod manje i meč manje od novosadskog kluba, dok je NS Stars poslednji sa pet osvojenih bodova iz deset utakmica.

Povezana vest:  KUGLANJE, Juniori Crvene zvezde i juniorke Radničkog (NS) okićeni zlatom