Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović pobedila je na večerašnjem Hanžeković Memorijalu u Zagrebu, inače mitingu iz serije „World Challenge“. Pobedu je Ivana ostvarila možemo slobodno reći u svim skokovima, jer je svaki Ivanin ispravan skok bio bolji od najboljeg rezultata drugoplasirane Jazmin Sawyers 6,68m. Španovićeva je u Zagrebu letela čak i preko sedam metara, uz malu pomoć vetra Ivana je ostvarila 7,03m  u šestoj seriji. Zbog zabeleženog vetra od +2,5 taj skok se ne može priznati i kao rekord mitinga, ali Španovićeva se upisuje kao nova vlasnica mitnga sa rezultatom 6,96m koji je ostvarila u drugoj seriji. Dosadašnji rekord mitinga 6,79m bio je u vlasništvu vicešampionke sveta Šare Proktor koja je večeras zauzela treće mesto sa 6.55m.

Povezana vest:  Španović prvim skokom u finale, Kolašinac peti na EP

Ivanina serija: 6,88m, 6,96m, 6,81m, prestup u četvrtoj seriji, peta serija propuštena i najbolji skok u šestoj seriji 7,03m.

Još jedan let preko sedam metara i odlična serija skokova, prelep ambijent na stadionu, povoljan vetar, divna atmosfera, sve u svemu bilo je zadovoljstvo takmičiti se večeras u Zagrebu. A sada jedva čekam  da skačem pred domaćoj publikom u Beogradu i da zajedno proslavimo ovu neverovatnu sezonu“ – izjavila je Ivana posle takmicenja.

Povezana vest:  Redklif: Pravila BOK-a su prestroga

Za kraj najuspešnije sezone, Ivana će skakati pred domaćom publikom, u Beogradu 11.septembra na Terazijama.