„Prijavljivanje za jubilarni 30. Beogradski maraton počelo je 22. septembra, tačno 7 meseci pre ovog najznačajnijeg tradicionalnog sportskog događaja u Beogradu i Srbiji. Već sada je interesovanje za učešće na ovom događaju veliko“ – Izjavio je ovim povodom Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona.

„Izuzetno nam je drago da ovako rano počinjemo sa prijavljivanjem za ovu manifestaciju i da je time već postignut jedan rekord. To je u skladu sa praksom sličnih velikih događaja u svetu, ali i stepenom naše pripremljenosti za realizaciju ovog događaja. S obzirom na stalnu stopu rasta broja učesnika na prethodnim Beogradskim maratonima, kako iz zemlje (povećanje od preko 30% u odnosu na prethodnu godinu) tako i iz inostranstva (povećanje od preko 50% u odnosu na prethodnu godinu), očekujemo rekordan broj učesnika i na sledećem, 30. jubilarnom izdanju Beogradskog maratona 22.04.2017. godine.“ – napomenuo je Nikolić.

Povezana vest:  Španovićeva počinje sa pripremama za letnji deo sezone

„Svakako ćemo učiniti sve napore, prevashodno sa Gradom Beogradom, da kvalitetnom organizacijom i određenim unapređenjima zadržimo taj pozitivan trend. Ove godine, na
29. Beogradskom maratonu, dostignut je rekordan broj od 6000 učesnika u polumaratonu i maratonu iz 60 zemalja sveta sa svih kontinenata. Naravno, za sve zainteresovane koji žele da nam se pridruže u tradicionalnoj Trci zadovoljstva na 5km, prijavljivanje neće biti potrebno.“ – zaključio je svoju izjavu Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona.

Povezana vest:  Oboren nacionalni rekord star 18 godina

Prijavljivanje se vrši na internet stranici – www.bgdmarathon.org