Grad atletike, kako zovu Ćupriju zbog brojnih atletskih asova – Vere Nikolić, Dragana Zdravkovića, Snežane Pajkić, trenera Aleksandra Petrovića koji su tu stasali i svetom pronosli slavu grada i zemlje, ove će godine dobiti atletsku dvoranu – treću u Srbiji.

Reč je o atletskom komplesu, stadionu sa atletskom dvoranom u kojoj će moći da se održavaju i evropska prvenstva, izjavio je novinarima, predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić, ocenivši da je reč „o velikom projektu za Ćupriju i Srbiju“.

Povezana vest:  IAAF potvrdila svetski rekord Tedija Tamgoa

-Mi smo u prethodnom periodu uspeli da gradski stadion prebacimo na loklanu samouporavu i time smo stvorili uslov da možemo nešto da radimo – rekao je Erić na konferenciji za medije.

-Radimo idejno rešenje za atletsku dvoranu, a gotov projekat imamo za glavni i pomoćni stadion, koji će zajedno činiti atletski kompleks i zvaće se „Aleksandar Petrović“ – objasnio je Erić.

Povezana vest:  Povreda je prošlost, Ivana spremna nastupa u Velenju

-Posle atletskog Evropskog prvenatva u „Areni“ koje će biti održano u martu staza koje će tamo biti montirana biće postavljena u Ćupriji – dodao je Erić.

– Sa izgradnjom ćemo krenuti ove godine – istakao je Erić.

I predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jerosimović je nedavno u izjavi za medije naveo da će nova dvorana u Ćupriji, „biti treća u Srbiji, dok Novi  Sad ima poludvoranu“.

Povezana vest:  Vlada izdvojila sedam miliona dinara za Beogradski maraton