Trener košarkaša Crvene zvezde rekao je da je zadovoljan posle večerašnje ubedljive pobede protiv Zadra i dodao da njegovu ekipu očekuje „žestok ritam“ i da se okreće predstojećim utakmicama u Jadranskoj ligi i Evroligi.

Košarkaši Zvezde pobedili su večeras u Beogradu ekipu Zadra sa ubedljivih 113:65 u utakmici 16. kola Jadranske lige, a meč u dvorani „Aleksandar Nikolić“ pratilo je više od 8.000 navijača. ;

-Očekivao sam da će biti puno navijača, ali da će ovoliko biti. Delovalo je na nas stimulativno – rekao je Radonjić novinarima posle utakmice.

-Znali smo šta je trebalo da uradimo da imamo kontrolu meča… Čeka nas žestok ritam. Pričamo stalno o njemu. U četiri sledeća kola – tri gostovanja i dolazi Fenerbahče. Format je prilično normalan za Evroligu, ali raspored nije kao u prvom delu. Teško je prelaziti iz grada u grad. Malo su nam teža putovanja na redu. Žalgiris, pa Fenerbahče kući, pa Tel Aviv, pa Laktaši, pa Beograd, Španija…- rekao je Radonjić.

Povezana vest:  Šakota: Mornar u svakom pogledu bio bolji

Novi košarkaš Zvezde Dion Tompson gledao je večerašnji meč. Novinare je zanimalo koliko će se brzo uklopiti.

-Radije bih da sačekam trening ili dva pa da napravimo presek. Sigurno postoji razlika u odnosu na ono odakle je došao. Ne mogu da kažem ništa o njegovom uklapanju, jer moram prvo da se uverim. Neka ide i sporo, a da igramo dobro, neću se ljutiti – rekao je Radonjić.

Povezana vest:  Određena reprezentacija KLS za Laktaše

Trener Zvezde je naveo da su ciljevi u 2017. godini osvajanje Jadranske lige i domaćeg prvenstva.

-To što smo došli do velikih pobeda ne znači da je to normalan status. Videćemo kako će to da se razvija. U ovakvom formatu sa ekipama koje su na početku iznele velike ciljeve. Za sada je odlično. Ali, polako videćemo kako će da izgleda. Cilj je da se osvoji ABA liga i domaće takmičenje – rekao je Radonjić.

Košarkaš Zvezde Marko Simonović rekao je da je pun Pionir na utakmici protiv Zadra nagrada za sve što su on i njegovi saigrači uradili do sada.

Povezana vest:  NBA, Kevin Love kao Mosesa Malonea: 30 koševa i isto toliko skokova

-Ušli smo jako u meč. U dobrom smo ritmu u poslednjih mesec dva. Igramo lepu košarku… Ova poseta je prava nagrada za ono što radimo. Daju nam pravu energiju sa tribinama, zajedno pravimo ovo – rekao je Simonović.

Trener Zadra Neven Plantak naveo je da ga je najviše zabrinuo početak utakmice.

-Tako kada igraš protiv ekipe kao što je Zvezda, nemaš šta da očekuješ. Falilo nam je četiri igrača. S ovim ritmom i rosterom, ne možemo da izdržimo. Nije problem izgubiti od Zvezde. Problem je što nismo bili agresivni. Razlika u kvalitetu je ogromna. Čestitam Zvezdi na pobedi – rekao je Plantak.