Do sada je već prijavljeno 3050 učesnika iz 49 zemalja sveta, što je apsoultni rekord za ovaj period prijavljivanja u istoriji Beogradskog maratona.

Svakim danom povećava se broj prijavljenih učesnika iz zemlje i inostranstva za 30. Beogradski maraton koji će biti održan 22.04.2017. godine – izjavio je Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona u intervjuu za Distans raning (Distance Running), časopis koji zajednički izdaju AIMS (Svetsko udruženje maratona i uličnih trka) i IAAF (Svetska asocijacija atletskih federacija).

„Interesovanje za ovogodišnji 30. Beogradski maraton prevazilazi sva naša očekivanja i svakim danom se prijavljuje sve veći broj učesnika iz zemlje i inostranstva. Do sada je prijavljeno 3050 učesnika za maraton i polumaraton iz 49 zemalja sveta sa svih kontinenata. Posebno nas raduje činjenica da je u domaćim okvirima trčanje postalo popularno i da mu se posvećuje sve više naših građana pogotovu mladih i pripadnica ženske populacije, gde i vidimo najveći i stalni trend porasta po broju učesnika u poslednjih nekoliko godina, ali takođe vidimo i najveći potencijal u razvoju trkačkog pokreta u Srbiji.“ – napomenuo je Nikolić.

Povezana vest:  Sagnia postavila novi vodeći rezultat na svetu u skoku udalj

„Naša želja i naša misija, kao organizatora Beogradskog maratona, je da trčanje, kao pokret zdravlja, postane svakodnevni vid rekreativne aktivnosti u što širim kategorijama stanovništva u Beogradu i Srbiji. Takav trend odgovornog odnosa prema pojedincu i društvu u celini je prisutan i u regionalnom okruženju odakle nam se za učešće na Beogradskom maratonu prijavljuje sve veći broj takmičara. – istakao je Dejan Nikolić“

Povezana vest:  Tamgo oborio svetski rekord u troskoku

„Važno je istaći da je Beogradski maraton već obezbedio mesto u programima izabranih putovanja za ovu sezonu u izboru najznačajnijih svetskih maratonskih tur operatora iz Kine, SAD, Australije, Grčke, Turske, Poljske, Velike Britanije, Norveške, a na nekima od njih je postao i hit putovanje“ – istakao je Dejan Nikolić.

“Ulazak u programe najznačajnijih svetskih tur-operatora i oglašavanje na najznačajnijim svetskim turističkim maratonskim sajtovima koji se bave predstavljanjem i prodajom maratonskih učesničkih paketa je samo jedan od elemenata ovog kompleksnog programa. U svetu postoji na hiljade ovakvih događaja i Beogradski maraton je na međunarodnoj utakmici u kojoj jedino kvalitetom, stabilnošću organizacije, strategijom dugoročnog razvoja, stalnim inovacijama i prisutnošću na međunarodnoj sceni možemo da uhvatimo korak sa konkurencijom. Rezultati se već vide i verujemo da ćemo u kratkom vremenskom periodu pokazati sve potencijale koje Beogradski maraton poseduje i u ovoj oblasti. Izuzetno kvalitetna saradnja sa mnogim organizatorima sličnih događaja širom sveta takođe je od velikog značaja za dalji razvoj Beogradskog maratona i povećanje broja samoplatežnih učesnika pogotovu iz inostranstva.” – rekao je Nikolić.

Povezana vest:  CAS ublažio suspenziju Dominik Blejk

“Drago nam je da kroz organizaciju Beogradskog maratona možemo da doprinesemo kvalitetnoj promociji Beograda i Srbije u svetu, ali i povećanju turističkog prometa” – na kraju je zaključio Nikolić.

Ovogodišnji jubilarni 30. Beogradski maraton biće održan 22.04.2017.

Prijavljivanje za ovogodišnji 30. Beogradski maraton se vrši putem interneta na www.bgdmarathon.org