Radovi na atletskoj stazi u Beogradskoj areni za ovogodišnje Evropsko prvenstvo u atletici biže završeni na vreme, rekao je danas generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić,gradonačelnik Beograda Siniša Mali, i generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković, obišli su danas radove na postavljanju atletske staze u Kombank areni.

Branković je rekao da će radovi biti gotovi do 15. februara i da će 26. februara biti održana generalna proba na kojoj će učestvovati reprezentacije sa Balkana.

Povezana vest:  Boltov trener Mils: Getlin nam nije pretnja

Na evropskom prvenstvu, koje će biti održano od 3. do 5. marta, učestvovaće preko 700 takmičara iz 48 zemalja, a cena ulaznice je 500 dinara po danu.

Branković je dodao da je jako važno kako će bit organizovan ovaj šampionat jer je Srbija ozbiljan kandidat za organizaciju Svetskog prvenstva u atletici 2020. godine.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je kazao da Srbija nakon prošlogodišnjeg prvenstva u vatrepolu okreće novi list u istoriji. „Prošle godine smo pravili bazen u areni, sada podižemo ovu konstrukciju atletske staze na 3,5 metra, biće to jedinstven dogadjaj za sve posetioce“, rekao je Mali.

Povezana vest:  Tradicija se nastavlja – U nedelju 54. Beli Kros

Mali je rekao da je do sada je prodato više od 12.000 karata. On je dodao da je u toku rekonstrukcija male hale Kombank Arene koja će biti gotova do prvensva i služiće takmičarima za pripremu.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić istakao je da Srbija ima koristi od ovakvih manifestacija jer se nakon svakog takmičenja oplemeni sportska infrastruktura širom Srbije i da će dve nove atletske staze ostati u Srbiji na raspolaganju gradjanima.

Povezana vest:  Ivana Španović osvojila zlatnu medalju u skoku u dalj

On je dodao da Srbija želi da se oduži svim atletičarama jer atletika ove godina „sija olimpijskim sjajom“.

-Posle šest godina Srbija je domaćin jednog velikog medjunarodnog Evropskog prvenstva u atletici i to nama povećava odgovornost – rekao je Udovičić.